Antena 3 CNN Actualitate Fiica unuia dintre răniții în explozia de la Petromidia, primele declarații. Cei doi pacienți arși au fost transferați în Germania

Fiica unuia dintre răniții în explozia de la Petromidia, primele declarații. Cei doi pacienți arși au fost transferați în Germania

Cei doi bărbați răniți în explozia de la Petromidia au fost transferați, în urmă cu scurt timp, la o clinică din Germania, cu o aeronavă militară. Ambii au arsuri grave pe mai bine de 35 la sută din suprafața corpului și căile respiratorii, iar familiile acestora au implorat autoritățile să le ofere cele mai bune îngrijiri medicale și să le permită transferul în străinătate.

Fiica unuia dintre răniții în explozia de la Petromidia, primele declarații. Cei doi pacienți arși au fost transferați în Germania
de Laura Dinu    |    05 Iul 2021   •   12:39

Fiica uneia dintre victime a făcut primele declarații după aprobarea transferului tatălui ei la clinica din Germania. 

”Sunt pozitivă că lucrurile vor decurge bine, cum au decurs și din momentul în care s-a aflat, până acum. El este în comă indusă, este în stare gravă, arsurile sunt foarte grave, dar sunt stabili. Ambii pacienți au fost stabili din momentul producerii accidentului, dar grav. 

Nu am vorbit (cu tatăl, n.red.) înainte de a se întâmpla incidentul, am încercat să iau legătura în ziua în care s-a produs accidentul”, a declarat fiica uneia dintre victime. 

Reprezentații Petromidia, alături de familiile celor răniți

Întrebată dacă și-a auzit vreodată tatăl plângându-se despre condițiile în care lucra în cadrul companiei Petromidia, tânăra a declarat că aceasta nu s-a văitat niciodată de vreo problemă. 

”Probabil, după ce își va reveni, va putea spune de ce se întâmplă acolo și care sunt condițiile”. 

Femeia a declarat că a insistat ca tatăl ei să fie transferat la o clinică din străinătate pentru că știe că ”România nu poate trata arsurile de peste 30%. Tocmai de aceea am insistat foarte mult să fi plecat în afară”. Aceasta spune că autoritățile au încercat să o convingă că tatăl ei poate fi tratat în România, însă a preferat ”să nu riște nimic”, ținând cont de toate întâmplările din ultima vreme, din țara noastră. 

”De aceea am făcut demersuri ca toate lucrurile să meargă cât mai repede posibil și acesta a fost mesajul meu, să nu pierdem mult timp. Și uite că s-a întâmplat!”.

Tânăra spune că cei de la Petromidia au fost alături de familie în fiecare clipă.

Cei doi pacienți arși au fost transferați în Germania

Aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a realizat, luni, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a celor doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian luni, în jurul orei 11.00.

×
Subiecte în articol: Petromidia
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close