Antena 3 CNN Actualitate Pacienţii de le Elias, afectaţi de avaria majoră din Capitală! Ce măsuri s-au luat ca bolnavii să nu stea în frig

Pacienţii de le Elias, afectaţi de avaria majoră din Capitală! Ce măsuri s-au luat ca bolnavii să nu stea în frig

Avariile care au lăsat aproape jumătate din Bucureşti fără căldură şi apă caldă au ajuns şi la Spitalul Elias din Capitală. Apa este doar călduţă, iar caloriferele mai mult reci, în condiţiile în care este una dintre cele mai reci zile ale acestei ierni.

Pacienţii de le Elias, afectaţi de avaria majoră din Capitală! Ce măsuri s-au luat ca bolnavii să nu stea în frig
de Iulia Gorgorin    |    18 Ian 2021   •   17:50

Silviu Negoiţă, purtător de cuvânt al spitalului şi şeful secţiei de ATI, a explicat în exclusivitate la Antena 3 ce măsuri s-au luat pentru ca pacienţii să nu sufere de frig.

''Din păcate, RADET livrează sub optimal, atât agentul termic cât şi apa caldă. Înţeleg că nu este o problemă atât legată de temperatură cât mai ales de presiunea cu care ajunge la spital. Spitalul face eforturi deosebite ca prin mijloace de încălzire electrice, atât pacienţii cât şi cadrele medicale să nu sufere în desfăşurarea activităţii şi să ne putem desfăşura programul de îngrijire a pacienţilor în condiţii cât de cât bune.

Problema s-a amplicat în ultimele zile

Problema s-a amplicat în ultimele zile, odată cu venirea valului de frig peste România. Înţeleg că problema nu este numai a spitalului, ci a întregului cartier în care ne aflăm şi care este unul din nordul Bucureştiului. Avem instalaţiile de aer condiţionat, aeroterme, dar şi acestea trebuie puse în funcţiune cu grijă pentru a nu provoca avarii pe reţeaua electrică cu o vechime destul de mare şi pentru a nu pune în pericol în niciun fel siguranţa pacienţilor şi a cadrelor medicale.

Nu ştim când se va remedia această problemă

Direcţia spitalului, departamentul tehnic al spitalului a luat legătura de foarte multe ori cu responsabilii din partea celor de la RADET pentru a asigurarea agentului termic şi a căldurii în spital, în limite normale. S-au făcut eforturi. Deocamdată, spitalul nu primeşte aceste produse la nivelul la care ar trebui. Nu ştim când se va remedia. Noi sperăm din tot sufletul cât mai repede posibil'', a spus Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitaului Elias.

Mii de bucureșteni au rămas din nou fără căldură, în cea mai geroasă zi din an

Avarii la sistemul de termoficare al Capitalei sunt şi în alte cinci sectoare. Mii de familii au rămas în frig. 

Autorităţile au anunţat că avariile se vor rezolva în curând. Nicuşor Dan spune că, în anumite zone nu sunt avarii, ci a fost luată decizia de a livra agentul termic sub parametri de teama că reţeaua să nu crape, dar asta înseamnă că oamenii stau in frig 

×
Subiecte în articol: spitalul Elias bolnavi Silviu Negoiţă
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close