Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament, în două zile

de M.Z.    |    23 Apr 2012   •   19:36
Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament, în două zile Foto: stoptherobbery.com

Bolnavii care suferă de cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament, după ce Institutul de Endocrinologie "C. Parhon" a anunţat, luni, că mai are capsule de iod radioactiv doar pentru două zile, a declarat managerul instituţiei, dr. Diana Păun, potrivit Agerpres.

Medicul a mai spus că firma furnizoare şi-a onorat ultima comandă şi, deocamdată, nu mai poate furniza alte comenzi, deoarece Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Radioactive nu i-a mai dat aviz.

"Pacienţii care au fost operaţi de cancer tiroidian trebuie să facă tratament cu iod radioactiv pentru a combate o eventuală recidivă. În institutul nostru, în ultimii şase ani, au fost înregistrate 5.500 de cazuri, dintre acestea 1.300 de presoane necesită tratament cu iod radioactiv. Avem o listă de aşteptare pentru tratament cu iod radioactiv până în luna noiembrie", a explicat dr. Diana Păun.

Managerul instituţiei spune că, din păcate, nu este nicio soluţie pentru moment, întrucât firma respectivă este singurul furnizor la nivelul ţării.

x close