Antena 3 CNN Actualitate Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament, în două zile

Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament, în două zile

Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament, în două zile
Sursa foto: Foto: stoptherobbery.com
de M.Z.    |    23 Apr 2012   •   19:36

Bolnavii care suferă de cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament, după ce Institutul de Endocrinologie "C. Parhon" a anunţat, luni, că mai are capsule de iod radioactiv doar pentru două zile, a declarat managerul instituţiei, dr. Diana Păun, potrivit Agerpres.

Medicul a mai spus că firma furnizoare şi-a onorat ultima comandă şi, deocamdată, nu mai poate furniza alte comenzi, deoarece Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Radioactive nu i-a mai dat aviz.

"Pacienţii care au fost operaţi de cancer tiroidian trebuie să facă tratament cu iod radioactiv pentru a combate o eventuală recidivă. În institutul nostru, în ultimii şase ani, au fost înregistrate 5.500 de cazuri, dintre acestea 1.300 de presoane necesită tratament cu iod radioactiv. Avem o listă de aşteptare pentru tratament cu iod radioactiv până în luna noiembrie", a explicat dr. Diana Păun.

Managerul instituţiei spune că, din păcate, nu este nicio soluţie pentru moment, întrucât firma respectivă este singurul furnizor la nivelul ţării.

×
Subiecte în articol: bolnavi
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close