Antena 3 CNN Actualitate Palatul Cotroceni, deschis publicului duminică

Palatul Cotroceni, deschis publicului duminică

Palatul Cotroceni, deschis publicului duminică
Sursa foto: Palatul Cotroceni
11 Oct 2009   •   10:02

Porţile Palatului Cotroceni vor fi deschise duminică publicului. Bucureştenii sunt aşteptaţi la slujba de sfinţire a bisericii din curtea interioară a palatului. Lăcaşul poarta hramurile "Adormirea Maicii Domnului" şi "Sfinţii Serghie şi Vah". Slujba va fi oficiată chiar de Patriarhul Daniel.

Cei care vor să participe la eveniment trebuie să ştie că accesul se va face, între orele 8.00- 20.00, pe la poarta Leu din bulevardul Geniului, pe baza unui document de identitate. Biserica va fi integrată în circuitul de vizitare a Muzeului Naţional Cotroceni şi va rămâne deschisă vizitatorilor.

Construcţia Mănăstirii Cotroceni a început în mai 1679, fiind ctitoria lui Şerban Cantacuzino. În pronaosul bisericii se găseau mormintele lui Şerban Cantacuzino, Matei Cantacuzino, Iordache Cantacuzino, Radu Cantacuzino şi ale principelui Mircea, fiul regelui Ferdinand. În 1984 lăcaşul a fost demolat la ordinul lui Nicolae Ceauşescu.

În 2004, Administraţia Prezidenţială a demarat lucrările de reconstrucţie a bisericii fostei mănăstiri Cotroceni. În noul lăcaş au fost încorporate toate elementele de pietrărie recuperate la demolare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close