Antena 3 CNN Actualitate Paleologu: Nu văd demisia preşedintelui ca pe o soluţie

Paleologu: Nu văd demisia preşedintelui ca pe o soluţie

Paleologu: Nu văd demisia preşedintelui ca pe o soluţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Ian 2012   •   19:26

În cadrul unui interviu oferit duminică postului Realitatea TV, Vicepreşedintele PDL Teodor Paleologu a declarat că nu crede în soluţia alegerilor anticipate, că nu vede demisia preşedintelui ca pe o soluţie, dar că în schimb acesta "poate decide o schimbare de guvern dacă crede că e cazul să facă un asemenea pas", informează Mediafax.
   
"Nu cred în soluţia alegerilor anticipate. Avem alegeri la sfârşitul acestui an, nu văd de ce să facem mai devreme alegeri. Chestiunea comasării este o chestiune separată. Sunt unele argumente valabile în această privinţă. Într-adevăr, principial, nu e neapărat o soluţie optimă, dar s-a considerat că e o soluţie de economie într-un an de criză. Bun, se poate discuta mult şi bine pe această temă", a spus Paleologu.
   
El a adăugat că preşedintele ascultă opinia publică şi poate decide o schimbare de guvern dacă va considera necesar un asemenea pas.
   
"Nu văd demisia preşedintelui ca pe o soluţie. În schimb, evident, preşedintele poate decide o schimbare de guvern dacă crede domnia sa că e cazul să facă un asemenea pas, pentru că e atributul său constituţional. Este un om care ascultă ce se întâmplă în societate şi e decizia dânsului dacă va considera că e necesar acest lucru", a explicat vicepreşedintele PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că PNL va cere actualei puteri pregătirea demersului pentru alegeri anticipate, el apreciind că aceasta este "singura soluţie" pentru ca în anul 2012 "toate formele de nemulţumire publică să nu escaladeze". De asemenea, acesta a mai spus că va cere luni Biroului Politic al partidului şi aliaţilor din USL să aprobe strângerea de semnături şi dezbaterea publică privind proiectul de suspendare a preşedintelui.

×
Subiecte în articol: pdl guvern presedintele PNL Crin Antonescu USL
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close