Antena 3 CNN Actualitate Paleologu: Românii n-ar trebui să reacţioneze ca nişte cocoşi vexaţi. Cerşetoria ar trebui interzisă şi în Capitală

Paleologu: Românii n-ar trebui să reacţioneze ca nişte cocoşi vexaţi. Cerşetoria ar trebui interzisă şi în Capitală

Paleologu: Românii n-ar trebui să reacţioneze ca nişte cocoşi vexaţi. Cerşetoria ar trebui interzisă şi în Capitală
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Sep 2011   •   19:52

Vicepreşedintele PDL Teodor Paleologu îi pune la punct pe românii revoltaţi de recentele declaraţii ale oficialilor francezi la adresa infractorilor veniţi de la noi din ţară. N-ar trebui să reacţionăm ca nişte cocoşi vexaţi, a spus Paleologu, atrăgând atenţia că şi autorităţile de la Bucureşti ar trebui să se gândească serios să interzică cerşetoria. La Paris, pe Champs Elysee, a fost interzisă de două zile prezenţa cerşetorilor de orice fel. Iar ministrul francez de interne a promis şi o supraveghere a punctelor de intrare a românilor pe teritoriul Franţei.
  
Luni, ministrul francez de Interne Claude Guéant a argumentat caracterul naţional al planului său împotriva acestei forme de delincvenţă. El a promis, între altele, o supraveghere a punctelor de intrare a românilor pe teritoriul francez. La rândul său, Partidul Socialist a criticat imediat această "politică de ţap ispăşitor".
  
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, că România trebuie să conlucreze cu Franţa pentru ca reţelele de români care practică cerşetoria în Paris să fie dezmembrate, adăugând că  "în definitiv, a cerşi pe Champs-Elysees în numele României nu face cinste ţării noastre".

 


×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close