Antena 3 Actualitate Pământul se apropie de distrugere. Cifrele alarmante care pun pe jar întreaga planetă. În 2024 totul se complică grav!

Pământul se apropie de distrugere. Cifrele alarmante care pun pe jar întreaga planetă. În 2024 totul se complică grav!

01 Mai 2017   •   11:27
Pământul se apropie de distrugere. Cifrele alarmante care pun pe jar întreaga planetă. În 2024 totul se complică grav!

Populația planetei a ajuns la 7,5 miliarde de persoane, iar creșterea pe care o înregistrăm și în prezent nu pare să încetinească prea curând.

Numărul a fost atins ieri, după ce pe 31 octombrie 2011, aceasta ajunsese la șapte miliarde de persoane. În plus, se estimează că populația planetei ar urma să atingă cifra de 8 miliarde de oameni până în 2024.

Cifrele apar în cadrul World Population Clock, un site unde sunt oferite diverse proiecții bazate pe surse cum ar fi ONU, Organizația Mondială a Sănătății sau Banca Mondială. Aici găsiți o mulțime de numere legate de populația planetei, dar puteți afla și despre finanțe, resurse sau altele. De la începutul lui 2017, populația planetei a crescut cu mai bine de 25 de milioane de persoane.

Datele de acum ne arată că mai bine de jumătate din populația planetei are cel mult 30 de ani. Dintre țările lumii, Nigeria are cea mai tânără populație, iar mai bine de jumătate dintre cei 189 de milioane de oameni au mai puțin de 15 ani. La popul opus se află Monaco, unde peste jumătate dintre cetățenii orașului-stat au peste 50 de ani.

Sursa: A1.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close