Antena 3 CNN Actualitate Pământul se "topeşte". Până la un metru adâncime nu mai există strop de apă

Pământul se "topeşte". Până la un metru adâncime nu mai există strop de apă

Pământul se "topeşte". Până la un metru adâncime nu mai există strop de apă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Iul 2012   •   22:26

Pământul se usucă. Până la un metru adâncime nu mai există strop de apă şi fântânile au secat complet. Mii de oameni îşi drămuiesc apa cu picătura, iar animalele mor de sete.

Pe Dunăre au apărut limbi de nisip, iar navele circulă cu restricţii, doar pe un singur culoar. Pentru ca situaţia să se redreseze, ar trebui să plouă continuu timp de două săptămâni, pentru ca pământul să se sature de apă.

Oamenii au ajuns să care apa cu găleata de la fântânile mai generoase, iar cine nu poate să transporte plăteşte un sacagiu să aducă apă cu căruţa.

Jumătate din România depinde de fântâni, iar cine nu e racordat la reţeaua de apă potabilă îşi caută salvarea în pământ. În unele zone n-a plouat de săptămâni întregi.

Următoarele două săptămâni sunt cruciale şi pentru Dunăre, care a scăzut alarmant în unele zone. În mijlocul fluviului au răsărit limbi uriaşe de nisip.

La km 421, între Olteniţa şi Călăraşi, mai bine de trei hectare de pământ au ieşit la suprafaţă, iar barjele sunt nevoite să treacă cu viteză mică şi fără încărcătură, pentru că acolo apa măsoară sub 1,80 m adâncime.




×
Subiecte în articol: seceta canicula apa Dunare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close