Antena 3 CNN Actualitate Pană de curent la Spitalul Colțea. Blocul operator și ATI, alimentate cu energie electrică de la generator

Pană de curent la Spitalul Colțea. Blocul operator și ATI, alimentate cu energie electrică de la generator

A fost pană de curent la Spitalul Colțea din București, marți seara. Aripa în care se află Secția ATI și Blocul Operator au rămas fără energie electrică, în cursul zilei de marți, începând cu ora 17.05.

Pană de curent la Spitalul Colțea. Blocul operator și ATI, alimentate cu energie electrică de la generator
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    11 Mai 2021   •   21:11

UPDATE // 21.30: A fost reluată aliemtarea cu energie electrivă la Spitalul Colțea. Managerul unității medicale a explicat, la Antena 3, că generatorul a intrat imediat în funcțiune, iar astfle funcțiile vitale ale pacienților nu au fost afectate.

"Era un pacient pe masa de operație, o laringectomie totală și este de înțeles că medicul s-a speriat, dar zonele vitale au fost asigurate în toată această perioadă, oferind energie pentru toate aceste zone. (...)Au sunat mai mulți oameni la ENEL, am primit informația cum că există anumite probleme și că vor fi remediate în jurul orei 19.00. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit", a declarat managerul Spitalului Colțea, la Antena 3.

Știrea inițială: La acest moment se folosesc generatoare pentru alimentarea cu energie electrică, pentru urgențe,  la Spitalului Colțea, iar reprezentanții unității medicale susțin că ENEL a fost nunțat cu privire la incidentul petrecut la km. 0 al Bucureștiului. 

În secția de ATI a Spitalului Colțea sunt tratați pacienți bolnavi de COVID-19. Angajați ENEL au intervenit la fața locului după două ore, timp în care a funcționat generatorul de la Spitalul Colțea.

Din fericire, nu au fost afectate funcțiile vitale ale pacienților internați la Spitalul Colțea din București.

"De patru ore și un sfert Spitalul Colțea stă fără energie electrică și fără apă, doar pe generator cu pacienții pe masa de operație, cu pacienți COVID-19 în ATI.

Autoritățile dorm în km. 0 al Capitalei", este mesajul medicului Marian Stamate, pe pagina de Facebook.

Știre în curs de actualizare!

Dupa patru ore in care Spitalul Colțea a stat fără energie electrică si doua ore fără apă, doar pe generator cu...

Publicată de Marian Stamate pe Marţi, 11 mai 2021

×
Subiecte în articol: pana curent spitalul coltea COVID-19
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close