Până la Crăciun, carnea de porc s-ar putea scumpi cu 15%

de S.T.    |    01 Noi 2012   •   14:35
Până la Crăciun, carnea de porc s-ar putea scumpi cu 15%

Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că producătorii de preparate din carne vor să majoreze preţurile, până la Crăciun, cu 10%, ca urmare a scumpirii materiei prime, utilităţilor şi combustibililor.

Timiş a spus că după creşterile de preţuri la energie, gaze şi combustibili preţul cărnii a urcat în ultimele luni cu 15%.

"Oamenii au mai puţini bani în buzunar, deci cumpără mai puţin, TVA-ul este ceea ce determină ca marea majoritate a consumatorilor să se ducă în zona produselor ieftine, şi atunci mâncăm mai puţin, mai ieftin şi mai puţin sănătos", a afirmat el, citat de Mediafax.

"Noi vom încerca să mărim preţul cu 10%. Nu vrem, dar ne obligă situaţia, dacă materia primă este mai scumpă şi se anunţă în fiecare săptămână scumpiri. Nu ştim însă dacă piaţa va suporta majorările de preţ. Noi vom face tot ce se poate ca să rămânem în viaţă şi să ne putem vedea şi la anul", a adăugat acesta.

Şi carnea de porc s-ar putea scumpi până la Crăciun cu până la 15%.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close