Antena 3 CNN Actualitate Panama Papers: Anunțul făcut de autoritățile fiscale australiene, după dezvăluirile colosale privind paradisurile fiscale

Panama Papers: Anunțul făcut de autoritățile fiscale australiene, după dezvăluirile colosale privind paradisurile fiscale

Panama Papers: Anunțul făcut de autoritățile fiscale australiene, după dezvăluirile colosale privind paradisurile fiscale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Apr 2016   •   16:04

Panama Papers. Autoritățile fiscale din Australia și Noua Zeelandă au început chestionarea clienților locali ai fimei de avocatură Mossack Fonseca din Panama, aflată în centrul unui megascandal de corupție, scrie Reuters.

Oficiul fiscal din Australia a anunțat luni că investighează peste 800 de clienți ai companiei Mossack Fonseca, precizând că cel puțin 120 de dintre ei au legături cu un offshore din Hong Kong.

Potrivit BBC, aproximativ 11 milioane de documente au fost făcute publice, dezvăluind cum unii dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă se folosesc de diverse scheme pentru a-şi ascunde averile.

Documentele acoperă o perioadă de aproape 40 de ani, din 1977 și până în luna decembrie a anului trecut, și dezvăluie modul în care au fost folosite companiile cu sediile în paradisuri fiscale în spălarea banilor, evaziune fiscală și chiar trafic cu arme și droguri.

Astfel, între anii 1977 şi 2015, compania de consultanţă Mossack Fonseca a creat sau administrat peste 214.000 de entităţi offshore în 21 de paradisuri fiscale pentru clienţi proveniţi din peste 200 de ţări şi teritorii.

×
Subiecte în articol: Panama Papers paradis fiscal
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close