Antena 3 CNN Actualitate Pandemia taie fondurile pentru iluminatul festiv de Sărbători

Pandemia taie fondurile pentru iluminatul festiv de Sărbători

Iluminatul festiv de Sărbători devine istorie în multe oraşe din ţară. Edilii din marile muncipii spun că bugetele locale au fost epuizate din cauza pandemiei şi au fost nevoiţi să taie cheltuilile pentru decoraţiuni şi bradul de Crăciun. Buzău şi Drobeta Turnu Severin sunt printre puţinele muncipii care vor avea iluminat festiv de Sarbători. Sunt şi oraşe unde autorităţile au decis să folosească ornamentele din anii anteriori.

Pandemia taie fondurile pentru iluminatul festiv de Sărbători
de Iulia Gorgorin    |    18 Noi 2020   •   17:55

În Buzău, chiar dacă autoritățile au fost nevoite să renunțe la organizarea Tîrgului de Crăciun, străzile din oraș vor fi luminate festiv. Primaria va cheltui pe luminile de sărbătoare 150.000 de euro, iar instalarea lor va începe în câteva zile. 

Buzău şi Drobeta Turnu Severin, printre puţinele muncipii care vor avea iluminat festiv de Sarbători

Buzoienii spun, însă, că fără târgurile cu produse tradiționale sărbătorile vor fi triste

Și Severin se îmbacă în haine de sărbătoare. Autorităţile locale au început montarea luminiţelor pe arterele cele mai importante ale oraşului şi instalarea bradului de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Piatra Neamţ, suspendat anul acesta

În Neamţ, situaţia este atipică, după tragedia de la Spialul Judeţean în care 10 oameni au murit. Deşi iniţial au fost alocate fonduri de 140 mii lei, noua majoritate din Consiliul Judeţean s-a opus instalării beculeţelor de Sărbători, iar banii au fost redirecţionaţi pentru ajutorarea familiilor victimelor are în incendiul de la spital.

Sunt şi oraşe, precum Sibiul, unde vor fi folosite echipamentele de iluminat de anul trecut. Iar în Cluj- Napoca, a început deja montarea elementelor decorative, atât în zona centrală, cât și în cartiere. 

Cât despre luminiţele din Bucureşti, locuitorii din sectoarele 2 şi 6 nu vor avea beculeţe de sărbătorile de iarnă în acest an, Primăria Capitalei anunţă că în centru vor fi tradiţionalele luminiţe de Crăciun.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close