Antena 3 CNN Actualitate Incendiul a fost lichidat la metrou! Circulaţia a fost reluată parţial pe o singură linie. Imagini exclusive din momentul evacuării călătorilor

Incendiul a fost lichidat la metrou! Circulaţia a fost reluată parţial pe o singură linie. Imagini exclusive din momentul evacuării călătorilor

Incendiul a fost lichidat la metrou! Circulaţia a fost reluată parţial pe o singură linie. Imagini exclusive din momentul evacuării călătorilor
Sursa foto: Foto: Antena 3.ro
14 Iun 2016   •   11:31

UPDATE: Garniturile de metrou circulă în sistem pendulă (pe aceeaşi linie, alternativ) între staţiile Aviatorilor şi Pipera, iar între staţiile Berceni şi Piaţa Romană pe ambele fire, după ce marţi dimineaţă, în tunelul dintre Piaţa Victoriei 1 şi Aviatorilor un izolator de la şina a treia a ars, producând o degajare importantă de fum, informează Metrorex. În staţiile de legătură este aglomeraţie.

Incendiul de pe magistrala M2, Berceni-Pipera a fost lichidat, iar circulaţia a fost reluată parţial.

„Reacţia a fost foarte rapidă, şi a Metrorex-ului şi a colegilor de la ISU Bucureşti. Acolo au fost mobilizate echipe de intervenţie, pompieri şi SMURD la cele două capete ale tunelului, adică în Piaţa Victoriei şi Piaţa Aviatorilor. Au fost evacuate persoane aflate în staţie. A fost o garnitură în staţia Victoriei. Oamenii s-au autoevacuat. Era vorba de nişte izolatori la 150 metri în tunel dinspre staţia Victoriei spre Aviatorilor. Intervenţia a fost eficientă la 10.27 a fost declarat incendiul lichidat. Din fericire nu avem victime”, a declarat dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, pentru Antena 3.

Ştirea iniţială: Panică la metrou. Călătorii au fost dați jos din tren, din cauza unor probleme tehnice, pe magistrala M2, Berceni – Pipera.

La Piaţa Victoriei, cei aflaţi în metrou au fost anunţati că trenul va circula până la stația Aviatorilor, iar călătorilor li s-a cerut să închidă geamurile, pentru că din tunel ieşea fum.

Trenul a pornit din stație, însă după scurt timp s-a oprit și s-a întors la Piața Victoriei, iar călătorii au fost dați jos din tren. În zonă s-au deplasat, potrivit martorilor noştri, mai multe maşini de pompieri, dar şi un echipaj SMURD. La locul acţiunii se află între 40-50 de pompieri în acest moment.

"Circulaţia metroului este întreruptă pe linia Piaţa Victoriei - Aviatorilor, întrucât a fost sesizată degajare de fum în tunel. Salvatorii metroului se află în tunel pentru a determina cauza degajării de fum şi pentru a remedia situaţia", a precizat Evelyne Croitoru, purtătorul de cuvânt al Metrorex, pentru Agerpres.

×
Subiecte în articol: metrou Piata Victoriei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close