Antena 3 CNN Actualitate Panică la Ocna Mureş. Casele au început să crape în apropierea zonei unde s-a scufundat supermarketul

Panică la Ocna Mureş. Casele au început să crape în apropierea zonei unde s-a scufundat supermarketul

Panică la Ocna Mureş. Casele au început să crape în apropierea zonei unde s-a scufundat supermarketul
17 Ian 2011   •   20:27

Pământul a luat-o razna în Ocna Mureş şi odată cu el, şi oamenii. Este panică în zona fostei saline. La nici 500 de metri de locul în care luna trecută s-a prăbuşit supermarketul, casele au început să crape una câte una. Pe două străzi s-a instalat teroarea.

E greu de spus care sau cât de mare este pericolul, în lipsa unor studii ale specialiştilor. O echipă de geologi a început acum câteva zile verificările, dar mai durează. Foştii angajaţi ai salinei spun că întreaga zonă este ca un şvaiţer, plin de găuri pe dedesubt aşa că surpările par de neevitat.

Acum sunt zeci de familii care se tem că locuinţele se pot dărâma peste ei. Se gândesc la două posibile cauze: pământul nu are stabilitate, din cauza galeriilor de sare, din subteran, dar, surparea ar putea fi grăbită şi de traficul din zonă, după ce, în urma prăbuşirii supermarketului, circulaţia rutieră a fost deviată pe aceste străzi.

 


În fiecare dimineaţă oamenii descoperă o nouă crăpătură, în casă sau afară. Cele două străzi, Cloşca şi Crişan sunt la mai puţin de 500 de metri de locul în care magazinul a fost înghiţit de crater.

După necazul cu magazinul, circulaţia din oraş a fost deviată pe străzile lor. De atunci, e şi mai rău. Autorităţile le-au cerut studii specialiştilor şi acum aşteaptă rezultatele.

Dar oamenii nu vor să aştepte. Încearcă să-şi rezolve singuri problemele, aşa cum pot. Îşi întăresc zidurile, astupă crăpăturile.

Deocamdată, primăria a anunţat că va devia din nou circulaţia. Dar se merge orbeşte. Cea mai mare temere a tuturor este că problemele vin din subteran. Mai exact, că vechile galerii de sare vor provoca noi alunecări de teren. Teoretic, săptămâna viitoare vor ştii cât de mare e pericolul. Localnicii se gândesc deja că ar putea fi evacuaţi.

×
Subiecte în articol: panica Supermarket scufundat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close