Antena 3 Actualitate Papa Francisc ar putea veni în România

Papa Francisc ar putea veni în România

23 Feb 2015   •   15:42
Papa Francisc ar putea veni în România

Lucrările de reabilitare a Mănăstirii Maria Radna, cel mai important loc de pelerinaj catolic din vestul ţării, vor fi inaugurate în 2 august, după investiții de peste 10 milioane de euro. La eveniment a fost invitat și Papa Francisc, anunţă arq.ro.

Preotul paroh al mănăstirii, Andreas Reinholz, a declarat că invitația a fost transmisă de către Episcopia Romano-Catolică Timișoara.

”Până acum nu a fost confirmată prezența, dar Papa Francisc a luat la cunoștință despre această posibilitate. Totuși, Vaticanul va fi reprezentat la acest important eveniment”, a declarat Reinholz.

Preotul Paroh a precizat că și-au confirmat prezența la eveniment mai multe personalități, între care președintele Klaus Iohannis.

Mănăstirea beneficiază de un program de reabilitare în valoare de 47,14 milioane de lei, adică peste 10 milioane euro, cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 30 de milioane de lei, provenind de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional. Diferenţa de bani a fost alocată de Guvernul României şi de beneficiar, adică Episcopia Romano-Catolică Timişoara.

Potrivit proiectului, în complexul actual de clădiri vor fi amenajate o bibliotecă cu zece mii de volume vechi, un muzeu, o expoziţie permanentă dar şi săli de conferinţe. Vor fi restaurate trei clădiri declarate monumente istorice şi vor fi reamenajate spaţiile din jur, până la marginea DN 7.

Reprezentanţii mănăstirii au spus că întregul complex va intra într-un circuit turistic permanent din 2015, estimând că se va dubla numărul de vizitatori, acum fiind de 80.000 pe an.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close