Antena 3 Actualitate Papa Francisc, avertisment cutremurător despre telefoanele mobile

Papa Francisc, avertisment cutremurător despre telefoanele mobile

13 Apr 2019   •   17:39
Papa Francisc, avertisment cutremurător despre telefoanele mobile

Tinerii nu trebuie să stea tot timpul lipiţi de telefoanele mobile, a declarat sâmbătă Papa Francisc în timpul unei întâlniri cu un grup de adolescenţi italieni, notează dpa.

"Scăpaţi de dependenţa de telefoanele mobile, vă rog", le-a spus Francisc, într-o audienţă la Vatican, elevilor de la Visconti, un renumit liceu public din centrul Romei.

"Aţi auzit cu siguranţă despre tragedia dependenţelor [...], aceasta de telefoanele mobile este una foarte, foarte subtilă", a subliniat pontiful, potrivit unei transcrieri oficiale.

"Telefoanele mobile sunt un mare ajutor, un mare progres. Ar trebui să fie folosite, este bine că toată lumea ştie cum să le folosească. Dar atunci când devii un sclav al telefonului mobil, îţi pierzi libertatea", a completat Papa, îndemnându-i totodată pe adolescenţi să nu le fie frică de tăcere, de momentele în care sunt singuri cu ei înşişi.

Nu este pentru prima dată când Papa aduce în discuţie dependenţa de telefoanele mobile. În 2017, pontiful s-a plâns de utilizarea telefoanelor mobile
în timpul liturghiei, mărturisind este "foarte trist" să vadă că oamenii - inclusiv "mulţi preoţi şi episcopi" - le ridică să facă poze timpul slujbei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close