Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc în România. Ceasul unic pe care i l-a dăruit Viorica Dăncilă FOTO-VIDEO

Papa Francisc în România. Ceasul unic pe care i l-a dăruit Viorica Dăncilă FOTO-VIDEO

Papa Francisc în România. Ceasul unic pe care i l-a dăruit Viorica Dăncilă  FOTO-VIDEO
31 Mai 2019   •   15:20

Papa Francisc în România. Sanctitatea Sa Papa Francisc s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu premierul Viorica Dăncilă.

Papa Francisc în România. Premierul Viorica Dăncilă i-a dăruit Suveranului Pontif un ceas făcut de un român. Pe cadran este reprezentat Sfântul  Francisc de Assisi inspirat dintr-o frescă de a marelui pictor Giotto. Pe cadran sunt implementate trei elemente de natură emoțională. Ceasul este realizat de Augustin Matei, cel care a realizat un ceas și pentru actorul Sylvester Stallone.

Papa Francisc în România. O rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian. O rocă vulcanică din Etna și o fărâmă de pământ românesc, iar pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului este o bucată de malachit (o rocă albastră ce se presupune că s-a folosit la realizarea “albastrului de voroneț”).

Papa Francisc în România. O curea din piele, lucrată manual tot de un român, simplă, cu o culoare maron închis. Culoare se apropie foarte mult de veșmântul purtat de călugării franciscani . Aceasta i-a mai dăruit Albumul Biserica Romano-Catolica din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu, apărut la editura PAIDEIA, 270 pagini, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Papa Francisc în România. Premierul Viorica Dăncilă s-a mai întâlnit în luna mai a anului trecut cu Suveranul Pontif, la Palatul Apostolic de la Vatican.

Citește Și Primele imagini cu Papa Francisc în România! Suveranul Pontif a aterizat la București

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close