Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc în România. Reacția presei internaționale: „Vizita Papei se petrece într-o perioadă plină de tensiuni”

Papa Francisc în România. Reacția presei internaționale: „Vizita Papei se petrece într-o perioadă plină de tensiuni”

Papa Francisc în România. Reacția presei internaționale: „Vizita Papei se petrece într-o perioadă plină de tensiuni”
Sursa foto: Sursă foto: Marian Stănescu Antena 3
31 Mai 2019   •   15:02

Papa Francisc în România. Presa internațională a comentat vizita Papei Francisc în România, subliniind faptul că acest lucru se petrece într-o perioadă plină de tensiuni.

Papa Francisc în România. „La câteva zile după alegerile europarlamentare, Papa Francisc efectuează o vizită în România, o ţară aflată la periferia catolicismului şi Europei, pentru a le vorbi românilor cu privire la unitatea poporului, dar și despre pericolele popolismului la nivel global”, scrie New York Times.

Papa Francisc în România. „În călătoria sa de trei zile în fosta țară comunistă, acum un stat membru pro-european, papa va încerca să vindece această schismă antică între biserica catolică și cea ortodoxă”, potrivit jurnaliștilor de la NYT.

Papa Francisc în România. „Suveranul Pontif va reaminti bătrânei țări, valorile sale comune şi îşi va exprima susţinerea faţă de minoritatea etnică romă care, în unele ţări, a ajuns ţinta unor ”vitriolului” extremei drepte”, a mai precizat New York Times.

Papa Francisc în România . „Suveranul Pontif o să treacă prin Bucureşti, chiar în locul în care fostul dictator Nicolae Ceauşescu şi-a susţinut ultimul discurs, în Piaţa Revoluţiei, de la balconul în care flutură acum steagul Uniunii Europene, la care ţara a aderat în 2007 şi a cărei preşedinţie semestrială o deţine pentru prima dată. Această vizită a Papei se petrece într-o perioadă de tensiuni, după ce Liviu Dragnea, liderul Partidului Social democrat a fost condamnat luni la peste trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu”,  a mai scris NYT.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close