Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc în România. Un reper de pioșenie și curaj: „Vreau o Biserică săracă pentru cei săraci”

Papa Francisc în România. Un reper de pioșenie și curaj: „Vreau o Biserică săracă pentru cei săraci”

Papa Francisc în România. Un reper de pioșenie și curaj: „Vreau o Biserică săracă pentru cei săraci”
31 Mai 2019   •   09:03

Papa Francisc în România.  După două decenii, actualul lider de la Vatican, papa Francisc, va vizita Româmia, între 31 mai şi 2 iunie.

Papa Fransc în România.   Papa Francisc, ales în fruntea Bisericii Catolice din 2013, şi-a început în luna martie cel de-al şaptelea an de pontificat, deşi nu se aştepta să rămână mai mult de cinci ani în fruntea Bisericii Catolice. 

Papa Fransc în România.  Imediat după alegerea lui ca papă, Francisc a făcut următoarea declaraţie în faţa jurnaliştilor: "Vreau o Biserică săracă pentru cei săraci". În timpul omeliei sale rostite cu ocazia debutului pontificatului, Francisc a mărturisit că îşi doreşte, în calitate de Papă, "să îmbrăţişeze cu tandră afecţiune întreaga omenire, în special pe cei săraci, cei slabi, cei mai puţin importanţi, aceia pe care Matei îi enumera în crezul lui despre iubire: cei flămânzi, cei însetaţi, străinul, cel fără de haine, cel bolnav şi cei aflaţi în închisori". 

Papa Fransc în România. În timp ce Ioan Paul al II-lea considera că introducerea învăţăturilor lui Iisus în toate domeniile vieţii reprezintă o soluţie pentru toate problemele sociale şi individuale, Francisc se concentrează pentru a transforma Biserica într-un "spital de campanie", în sensul de a-i accepta pe cei săraci - folosind termenul general - exact aşa cum sunt ei. 

Papa Fransc în România.  În România, Papa Francisc va ţine 3 Sfinte Liturghii, 8 discursuri în fața autorităţilor politice şi religioase şi va beatifica 7 episcopi greco-catolici martiri. 

Citește Și Papa Francisc în România. Prima etapă a vizitei apostolice a Suveranului Pontif

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Papa Francisc România vizita
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close