Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc va avea o zi de întâlniri private cu liderii mondiali în Dubai

Papa Francisc va avea o zi de întâlniri private cu liderii mondiali în Dubai

 Papa Francisc va avea aproape o zi întreagă de întâlniri bilaterale cu liderii mondiali care vor participa luna viitoare la conferința COP28 privind clima din Dubai, potrivit unui program publicat joi, de Vatican.

Papa Francisc va avea o zi de întâlniri private cu liderii mondiali în Dubai
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Evandro Inetti
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   18:50

 Va fi pentru prima dată în timpul papalității sale când Papa, în vârstă de 86 de ani, are atât de multe întâlniri individuale la nivel înalt cu omologi și alte persoane într-un timp atât de scurt. Va fi pentru prima dată când un suveran pontif va participa la reuniunile ONU privind clima de la începutul acestora, în 1995, și se așteaptă ca el să facă cunoscut un apel recent la acțiune pentru reducerea încălzirii globale.

Într-un document important din 4 octombrie, Francisc a făcut apel la cei care neagă schimbările climatice și la politicienii care trag de timp să se răzgândească, spunând că nu pot trece cu vederea cauzele umane sau să ia în derâdere știința în timp ce planeta "s-ar putea să se apropie de un punct de cotitură".

Documentul, cunoscut sub numele de Exortație apostolică și intitulat Laudate Deum (Lăudați-l pe Dumnezeu), a fost o continuare a enciclicii lui Francisc din 2015 privind mediul înconjurător „Laudato Si”. Laudate Deum a fost motivată de recentele evenimente meteorologice extreme și a menționat de mai multe ori provocările cu care se confruntă COP28. Papa Francisc se va afla în Dubai în perioada 1-3 decembrie.

Citește și: Doliu în lumea muzicală! Dirijorul sud-coreean Byoungdon Kang este bărbatul care a căzut de la etajul nouă, în București

Conferința se desfășoară în perioada 30 noiembrie-12 decembrie. După ce își va ține discursul la conferință în dimineața zilei de 2 decembrie, papa va avea două sesiuni de întâlniri private în restul zilei. Organizatorii din Dubai nu au oferit încă o listă a participanților de cel mai înalt nivel, iar Vaticanul nu a precizat care sunt întâlnirile individuale confirmate.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Dubai
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close