Antena 3 CNN Actualitate PARADA DE 1 DECEMBRIE, de la Arcul de Triumf. 20.000 de oameni au asistat la eveniment

PARADA DE 1 DECEMBRIE, de la Arcul de Triumf. 20.000 de oameni au asistat la eveniment

PARADA DE 1 DECEMBRIE, de la Arcul de Triumf. 20.000 de oameni au asistat la eveniment
01 Dec 2013   •   11:03

Parada militară din Capitală, dedicată Zilei Naţionale a României, a început în prezenţa a mii de români, cu salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare. Apoi, Corul Academic "Divina Armonie", acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale şi ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", a interpretat Imnul Naţional al României.

În semn de salut, au fost executate 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă.

UPDATE 13.00 - Parada de 1 Decembrie, organizată în Piaţa Arcului de Triumf, s-a încheiat în jurul orei 12.00, la eveniment asistând, potrivit estimărilor Jandarmeriei, aproximativ 20.000 de persoane.

UPDATE 12.15 - Un grup de protestari, prezent la defilarea de la Arcul de Triumf, a scandat "Jos Băsescu", după plecarea acestuia de la manifestaţia dedicată Zilei Naţionale a României.



UPDATE 12.10 -
Defilarea de 1 Decembrie s-a încheiat cu evoluţia muzicilor militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale şi Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul şi onorul dat de acestea.


Peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI şi SPP şi 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi SUA defilează la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Pe sub Arcul de Triumf vor trece şi 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piaţa.

Preşedintele Băsescu a sosit la Arcul de Triumf împreună cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Premierul Victor Ponta a venit la Arcul de Triumf însoţit de fiul său, iar ministrul Robert Cazanciuc, însoţit de trei copii cu căciuliţe tricolore.
   
La parada militară asistă de asemenea preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, directorul SRI, George Maior, principele Nicolae, fostul preşedinte Emil Constantinescu, membri ai Guvernului, ai autorităţilor locale, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, între care însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, lideri ai partidelor politice.

PROGRAMUL COMPLET al manifestaţiei de 1 Decembrie

RESTRICŢII în traficul bucureştean

O paradă militară de peste un milion de euro

Guvernul a alocat peste 1 milion de euro pentru paradele şi ceremoniile militare organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 decembrie 2013, suplimentând, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului, bugetul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, SPP şi SRI.

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close