Antena 3 Actualitate La mulți ani, România! Mii de oameni la Parada Militară de 1 Decembrie din București

La mulți ani, România! Mii de oameni la Parada Militară de 1 Decembrie din București

01 Dec 2017   •   08:06
La mulți ani, România! Mii de oameni la Parada Militară de 1 Decembrie din București

Parada militară organizată la Arcul de Triumf de Ziua Naţională, la care au fost prezenţi preşedintele Klaus Iohannis şi mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor statului, s-a încheiat în sunet de fanfară după o oră şi jumătate, timp în care au defilat peste 3.500 de militari şi specialişti, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave.

Desfăşurarea de forţe pe sub Arcul de Triumf a fost urmărită de câteva mii de bucureşteni, printre care au putut fi observaţi foarte mulţi tineri şi copii.

Printre cei prezenţi în tribuna oficială s-au numărat şeful statului, Klaus Iohannis, foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, lideri de partide, reprezentanţi ai Armatei, veterani.

La final, şeful statului, Klaus Iohannis, a dat mâna cu premierul Mihai Tudose şi câţiva membri ai Guvernului, iar câteva minute mai târziu a mers lângă un gard de protecţie, unde a salutat câteva persoane care au asistat la paradă.

La paradă au participat peste 300 de militari străini din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina, dar şi militari răniţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan. Din cadrul detaşamentului au făcut parte şi militari răniţi care au concurat la jocurile militare paralimpice Invictus 2017 din Canada, unde au obţinut rezultate deosebite.

Comandantul paradei a fost generalul-locotenent Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării.

Update: Ministerul de Interne a ajuns în Pața Arcului de Triumf. Sunt motociclete în deschiderea acestui corp de paradă, autospeciale aflate în dotarea Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale, apoi efective ale Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, apoi Poliția Criminalistică.

Update:  Aparatele de zobr au apărut la Parada Militară, iar mii de aplauze s-au auzit in Piața Arcului de Triumf. Primul dintre ele a fost un elicopter IAR 330. Aceste elicoptere reprezintă baza esențială de transport trupe a Armatei Române. În premieră la parada de anul acesta este prezența canadinilor. Oficialii din Canada participă cu două avioane F18 Hornet.

Update: Parada militară de Ziua Naţională a României a început vineri la Bucureşti, aproximativ 3.500 de militari români şi străini urmând să defileze pe sub Arcul de Triumf. 

Startul manifestărilor a fost dat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către preşedintele Klaus Iohannis, după care a fost intonat Imnul Naţional de către Muzicile reunite ale Ministerului Apărării Naţionale, corul Bazei Sprijin Logistic Muntenia, corul studenţilor Academiei Tehnice Militare şi solistul Alexandru Ştefan Constantin, de la Ansamblul Artistic al Armatei. 

Au fost trase şi salve de tun. 

Şeful statului a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf. 

Printre oficialii care asistă la paradă se numără foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, lideri de partide, reprezentanţi ai Armatei, veterani. 

Comandantul paradei este generalul-locotenent Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării.

Update: Mihai Tudose a ajuns la Parada Militară de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Premierul Tudose s-a îmbrățișat cu Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale. Aceștia s-au îndreptat spre Tribuna Oficială.

 

La mulţi ani, România! Astăzi este 1 Decembrie, iar românii sărbătoresc ziua naţională! Pentru că este un moment extrem de importantă, Antena 3 v-a pregătit o zi cu adevarat de sărbătoare.

Parada se vede la Antena 3, LIVE, în HD.

Sabina Iosub şi Radu Tudor sunt la Arcul de Triumf, de unde vor transmite în direct parada militară. 350 de tancuri, transportoare blindate şi alte vehicule militare, precum şi peste 3.500 de soldaţi şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, vor defila astăzi pe sub Arcul de Triumf. Evenimentul va începe la ora 11:00, în Piața Arcul de Triumf, unde va fi prezent și președintele României, Klaus Iohannis.

Primele imagini de la Paradă, în GALERIA FOTO

Pe cer se vor înălţa 43 de aeronave. Pe parcursul întregii zile, Antena 3 a pregătit o serie de ediţii speciale, în cadrul cărora, cei mai cunoscuţi jurnalişti vă vor prezenta toate evenimentele importante ale zilei. Desfăşurarea de forţe va culmina cu o ediţie eveniment. Opt tineri se vor întrece într-un concurs de idei ce va începe la ora 20 şi va fi moderat de Alessandra Stoicescu şi Adrian Ursu.Tot astăzi vorbim despre cei care s-au jertfit în războiul de reîntregire a neamului. Antena 3 cinsteşte cei peste 335 de mii de eroi care au făcut posibilă sărbătoarea de astăzi şi în cinstea cărora a demarat proiectul Parcul Memoriei Naționale - RoMândria", prin care se va planta câte un stejar pentru fiecare soldat român căzut pe câmpul de luptă în primul război mondial.

 

Ziua Națională a României este sărbătorită, ca în fiecare an, la Antena 3. Antena 3 vă propune o transmisiune spectaculoasă, începând cu ora 10.00, de la PARADA MILITARĂ.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close