Antena 3 CNN Actualitate Retragere cu torțe la parada Militară de 1 Decembrie de la Focșani. Viorica Dăncilă se pregătește de plecare

Retragere cu torțe la parada Militară de 1 Decembrie de la Focșani. Viorica Dăncilă se pregătește de plecare

Retragere cu torțe la parada Militară de 1 Decembrie de la Focșani. Viorica Dăncilă se pregătește de plecare
01 Dec 2018   •   18:03

Update: Urmează un moment spectaculos în Piața Unirii din Focșani: retragerea cu torțe. Mii de focșăneni au venit să petreacă românește. Premierul Viorica Dăncilă s-a prins în horă, alături de focșnăneni.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis sâmbătă un mesaj de unitate, cu prilejul participării la manifestările de la Focşani dedicate Zilei Naţionale a României.

"Astăzi am rememorat faptele înaintaşilor noştri. Să păstrăm în sufletul nostru valorile pe care le avem, tradiţiile şi simbolurile naţionale. Sper ca această zi de 1 Decembrie, la 100 de ani de la Marea Unire, (...) să aducă mai multă unitate în rândul poporului român", a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a primit onorul militar, a participat la decorarea drapelelor de luptă ale Brigăzii 8 Larom şi a asistat la parada militarilor din Garnizoana Focşani, forţelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Salvamont Vrancea, precum şi la un recital al Fanfarei militare.

Premierul a fost însoţit la Focşani de membri ai Guvernului, de deputaţi şi senatori. Printre aceştia s-au numărat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, ministrul Agriculturii, Petre Daea, deputatul PSD Vrancea Nicuşor Halici, deputatul Florin Iordache, senatorul Cristian Sorin Dumitrescu şi secretarul general al social-democraţilor, Codrin Ştefănescu.

La manifestările de la Focşani au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, precum şi numeroase oficialităţi judeţene şi locale.

În debutul paradei militare, Viorica Dăncilă a fost huiduită de câteva persoane din public. La finalul ceremonialului militar, premierul a făcut o baie de mulţime, fiind în acelaşi timp aplaudată şi felicitată de cei prezenţi, dar şi huiduită.

Din public s-a strigat: "Hoţii", "Nu mai furaţi" sau "Viorica, ştii ce sărbătorim astăzi?". Întrebată despre aceste manifestări ale vrâncenilor, premierul a declarat că "poate aşa înţeleg unii să serbeze Ziua Naţională".

"Iau de bun ceea ce văd în ochii oamenilor şi faptul că foarte mulţi oameni au venit la paradă, şi în Bucureşti, şi la Focşani, şi la Alba Iulia. Acest lucru este important. Fiecare reacţionează aşa cum simte", a adăugat Viorica Dăncilă.

Ea a spus că şi-a dorit să fie prezentă, de Ziua Naţională, în mai multe locuri din ţară.

"Am ales să vin la Focşani pentru că şedinţa solemnă de Guvern am făcut-o la Alba Iulia pe data de 29 noiembrie. Deci, am fost la Alba Iulia, am fost la Bucureşti, acum am venit la Focşani, pentru că am vrut să fiu în mai multe locuri", a subliniat premierul.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a depus o coroană de flori la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti, în memoria celor care s-au jertfit în Primul Război Mondial.

La Focşani, au asistat la manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri şi Zilei Naţionale peste 2.000 de persoane.

"Focşănenii şi vrâncenii au mult respect pentru istorie. Datorită acestui fapt au ieşit foarte mulţi din casă. Fără Primul Război Mondial şi fără Unirea Principatelor nu exista festivitatea de la 1 Decembrie 1918. A trebuit să onorăm pe cei 335.000 de ostaşi care şi-au jertfit viaţa, împreună cu comandanţii lor, pentru ca noi să trăim astăzi ceea ce trăim", a declarat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Vrâncenii prezenţi în piaţă au asistat şi la un concert al Orchestrei Metropolitane Bucureşti, corul Acustic şi Sebastian Stan, dar şi la prima proiecţie video mapping 3D realizată în Vrancea, a unui film evocator, dedicat Centenarului. Manifestările s-au încheiat cu retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Focşani.

Pentru evenimentele de la Focşani, dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale a României, s-a alocat peste un milion de lei, bani din bugetul Ministerului Culturii, de la CJ Vrancea şi Primăria Focşani.

Știre inițială: Premierul Viorica Dancilă a ajuns la cea de-a doua parada militara de Centenar, parada de la Focsani.  Evenimentul a început cu intonarea imnului național.

Alături de premierul României este și Florin Iordache, Eugen Teodorovici, Petre Daea,Tudorel Toader, dar și alți lideri importanți din PSD.

Împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Opriosan, Viorica Dancilă a fost și la Mausoleul din Mărășești, să le aducă un omagiu eroilor care s-au jertfit pentru a face posibila Marea Unire. 

×
Subiecte în articol: parada 1 Decembrie viorica dancila
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close