Antena 3 CNN Actualitate Paradigma în care a evoluat Băsescu. "Şi-a început mandatul ca inculpat penal şi îşi încheie mandatul ca inculpat penal"

Paradigma în care a evoluat Băsescu. "Şi-a început mandatul ca inculpat penal şi îşi încheie mandatul ca inculpat penal"

Paradigma în care a evoluat Băsescu. "Şi-a început mandatul ca inculpat penal şi îşi încheie mandatul ca inculpat penal"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Sep 2015   •   20:59
Traian Băsescu şi-a început mandatul ca inculpat în dosarul Flota şi l-a încheiat ca inculpat penal în dosarul de şantaj deschis de Gabriela Firea, a spus miercuri avocatul senatoarei PSD, Lucian Bolcaş.
 
În plus, potrivit apărătorului lui Firea, tot astăzi, când a fost schimbată încadrarea lui Traian Băsescu, s-a dat şi o ordonanţă de punere în mişcare a acţiunii penale împotriva fostului şef de stat.
 
"Este inculpat în acest moment (Traian Băsescu - n.r.), nu mai este suspect. S-a dat şi o ordonanţă azi de punere în mişcare a acţiunii penale. Aşa că domnul Băsescu şi-a început mandatul ca inculpat penal (dosarul Flota - n.r.) şi îşi încheie mandatul ca inculpat penal. Aceasta este paradigma în care a evoluat Traian Băsescu", a spus avocatul Lucian Bolcaş, miercuri, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.
 
Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, miercuri, la ieşirea de la Parchetul instenţei supreme, că i-a fost schimbată încadrarea juridică din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la un an.

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu, pe 14 aprilie 2014.

Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

×
Subiecte în articol: Lucian Bolcas Subiectiv
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close