Antena 3 CNN Actualitate Mărturii din infernul de la Balş. Paramedic SMURD: "Nu mai văzusem aşa ceva până atunci decât în filme. Nivelul tragediei era copleşitor"

Mărturii din infernul de la Balş. Paramedic SMURD: "Nu mai văzusem aşa ceva până atunci decât în filme. Nivelul tragediei era copleşitor"

Protagonistul imaginii care a făcut înconjurul internetului în ziua tragediei de la Institutul Matei Balş din Capitală a vorbit duminică, pentru primă oară, despre coşmarul trăit acolo, în exclusivitate la Antena 3.

Mărturii din infernul de la Balş. Paramedic SMURD: "Nu mai văzusem aşa ceva până atunci decât în filme. Nivelul tragediei era copleşitor"
de Milena Niță    |    14 Feb 2021   •   10:42

Este vorba despre Cosmin Precup, paramedic voluntar la SMURD, care a fost printre salvatorii pacienţilor de la salonul 5. 

El a povestit duminică, în exclusivitate la Antena 3, ce a simţit în acele momente tragice şi cum a reuşit să salveze atât de mult vieţi împreună cu colegii săi.

"Era o stare de oboseală combinată cu ce văzusem acolo. Nu mai văzusem aşa ceva până atunci. Efectiv eram impresionat şi copleşit de nivelul tragediei".

El a explicat că voluntarii SMURD au un canal de comunicare prin care primesc mesaje. În acea dimineaţă, a primit un mesaj că e un incendiu la Matei Balş. M-am echipat în secunda următoare şi cred că în maxim 10 minute, eram acolo.

"Era un mesaj foarte scurt, în care se specifica că e cod roşu şi să ajutăm cu ce putem la Balş. M-am echipat în secunda următoare şi cred că în maxim 10 minute, eram acolo.

Cred că văzusem aşa ceva doar în filme, doar că acum era mai profund, că era totul real. Emoţie amestecată cu adrenalină, încerci să faci tot ce poţi ca să ajuti şi restul depinde de Dumnezeu", a spus Cosmin Precup, paramedic voluntar la SMURD, duminică, la Antena 3.

Bilanțul deceselor după incendiul de la Matei Balș ajunge la 20

Încă un pacient a murit, joi, după incendiul de la la Institutul Național "Matei Balș", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre un bărbat de 91 de ani, el fiind cea de-a 20-a victimă a tragediei de la Balș.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate.

Ancheta IML va stabili cauzele decesului

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Acesta este al 20-lea deces după incendiul din 29 ianuarie.

Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Spitalele din România, bombe cu ceas. Dr. Ţincu: Oricând, în orice spital de la noi, o tragedie e posibilă

Spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas. Declaraţia extrem de dură îi aparţine medicului Radu Ţincu, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, şi a fost făcută în exclusivitate la Antena 3.

Doctorul crede că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, pentru că în spitale nu există senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile. 

×
Parteneri
Noi reguli pentru chiriaşii români. Amenzi uriaşe!
x close