Antena 3 CNN Actualitate Parapeţi de zeci de milioane de euro. Cât dă CNADNR pentru înlocuirea protecţiei de la marginea drumului

Parapeţi de zeci de milioane de euro. Cât dă CNADNR pentru înlocuirea protecţiei de la marginea drumului

Parapeţi de zeci de milioane de euro. Cât dă CNADNR pentru înlocuirea protecţiei de la marginea drumului
de O.P.    |    30 Iul 2014   •   06:21

Aproape 600 de kilometri de drumuri naţionale şi autostrăzi au nevoie urgent de parapeţi noi. În anumite zone, aceştia nu există deloc sau au fost distruşi în urma accidentelor rutiere. Abia în acest an, după ce instanţa a dat câştig de cauză tinerei care şi-a pierdut un braţ într-un accident rutier, CNADNR a decis să cumpere parapeţi noi.

În prezent, Compania de Drumuri şi Autostrăzi derulează un contract de achiziţie de parapeţi, în valoare de 5,4 milioane de euro. Acesta presupune amplasarea a 43 kilometri de parapeţi pe drumurile naţionale. Dintre aceştia, au fost instalaţi deja 11.

Un al doilea contract de achiziţie a parapeţilor este încă în stadiul de licitaţie publică. Mai exact, compania a pus la dispoziţie 19,8 milioane de euro pentru ca în următorii 2 ani 330 de kilometri de drum să aibă parapeţi noi.

Între timp însă, situaţia la nivel naţional este critică. Conform ultimelor estimări, 500 de kilometri de drum nu au parapeţi de siguranţă. E drept, necesitatea lor a fost constatată ulterior fazei de proiectare, dar şi aşa, nu au fost montaţi până acum. 

La aceşti kilometri se mai adaugă alţi 400, care au nevoie de parapeţi care să completeze sistemul de siguranţă. În acest caz, parapeţii au existat şi în trecut, dar fie au durata de viaţă depăşită, fie au fost distruşi în accidente rutiere. În total, pentru ca toate drumurile naţionale să fie dotate cu parapeţi, CNADNR ar trebui să plătească 9 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: CNADNR licitatii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close