Antena 3 CNN Actualitate Parașutiștii Jandarmeriei Române, salturi în premieră din balonul cu aer cald, în Cehia

Parașutiștii Jandarmeriei Române, salturi în premieră din balonul cu aer cald, în Cehia

Premieră pentru parașutiștii Jandarmeriei Române. Au sărit de la 4000 de metri altitudine dintr-un balon cu aer cald. Momentul inedit a avut loc în Cehia, acolo unde jandarmii români au participat la un workshop de pregătire.

Parașutiștii Jandarmeriei Române, salturi în premieră din balonul cu aer cald, în Cehia
de Claudia Popovici    |    19 Noi 2022   •   18:29

Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ a participat, timp de cinci zile, la un workshop de pregătire în domeniul paraşutismului, organizat de unitatea de intervenţie austriacă EKO Cobra, unde au fost prezente toate unităţile membre ale organizaţiei europene ATLAS care au în componenţă paraşutişti.

"Antrenamentele au fost intense și au prevăzut salturi cu deschidere la mare sau la joasă înălțime, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Anul acesta, elementul inedit pentru parașutiștii ATLAS l-a reprezentat saltul de la mare înălțime, dintr-un balon cu aer cald.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cea mai mare înălțime de la care au sărit militarii a fost de 4000 de metri. De la o astfel de înălțime, ne spun colegii noștri, în momentul parșutării viteza de coborâre este de 50 de metri pe secundă, asta înseamnă aproximativ 200 de km pe oră.

Tot acest timp de coborâre înseamnă un calcul continuu, o monitorizare atentă și precisă a parametrilor care te ajută să apreciezi momentul în care trebuie să declanșezi deschiderea parașutei.

I-am întrebat pe colegii noștri care trebuie să fie cea mai mare calitate a unui parașutist. Pe lângă pregătirea fizică, e vorba, bineînțeles, de curaj. Însă curajul nu înseamnă absența fricii, ci capacitatea de concentrare, care te ajută să treci peste toate instinctele naturale care se activează atunci când trebuie să sari în gol. Este nevoie de o stăpânire de sine extraordinară, de un puternic control al emoțiilor, atunci când ești în cădere liberă. Iar asta se dobândește prin antrenament.

Luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenție, unitatea de acțiuni speciale a Jandarmeriei Române, se antrenează permanent să lupte în apă, la înălțime, să se parașuteze ori să escaladeze, pentru a fi pregătiți să intervină în orice moment și în cele mai dificile situații.

Din anul 2011, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face parte din Grupul ATLAS, creat la nivelul Uniunii Europene, alături de cele mai prestigioase structuri militare și de poliție, cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii terorismului", scrie Jandarmeria Română pe Facebook

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close