Antena 3 CNN Actualitate Noua parcare de 350 de locuri a fost inaugurată de Primăria Sectorului 4

Noua parcare de 350 de locuri a fost inaugurată de Primăria Sectorului 4

A fost inaugurată staţia de metrou Tudor Arghezi. Infrastructura publică din subteran a fost extinsă cu aproape un kilometru şi jumătate. Investiția de 50 de milioane de euro din bani europeni vine la pachet şi cu o parce de tip park and ride de 350 de locuri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   11:49

La 44 de ani de la înființarea metroului în București, rețeaua a fost extinsă cu încă o stație în zona de sud a orașului.

"Astăzi marcăm un moment extrem de important în dezvoltarea Bucureștiului. De ce spun lucrul acesta? Pe de o parte, este o investiție finalizată, o investiție extrem de utilă unei comunități extinse, a cea a locuitorilor Sectorului 4 și a unui număr mare, foarte mare de oameni care trăiesc în județul Ilfov. Din acest punct, după doi ani de chin, pot să spun că avem absolut toate cele necesare pentru a demara extinderea liniei de metrou către comuna Berceni. Practic depășim granița Bucureștiului. Recunoaștem că acest oraș are nevoie de dezvoltare majoră", a declarat Daniel Băluţă, primar Sector 4. 

 Noua stație de metrou vine în ajutorul celor care până acum alegeau să ajungă la locul de muncă cu mașina personală, pentru că nu aveau nici locuri de parcare în zonă și nicio variantă de transport în comun rapidă.

"Această stație înseamnă mult mai mult, se traduce în economie de timp. Un abonament de metrou lunar costă cred că 80 de lei, pe când un plin la mașină costă câteva sute de lei", a precizat Hubert Thuma, preşedinte Consiliu Judeţean Ilfov. 

Citeşte şi: Stația de metrou Tudor Arghezi se deschide astăzi. Daniel Băluță: ”A apărut un număr impresionant de investitori”

Economie de bani şi timp 

Practic, cu mașina, din zona de sud până în nordul Capitalei, la cele mai aglomerate ore, șoferii pierdeau chiar și două ore. Acum, tot acest traseu se poate face în doar 30 de minute.

"Sistemul pendulă presupune un interval de circulație de opt minute, iar pe relația Berceni + Pipera trenurile vor circula la un interval de patru minute", a declarat Mariana Miclăuş, director general Metrorex. 

Totodată, autoritățile speră că noua linie de metrou va aduce și investiții private majore în zonă.

"Eu, astăzi, să fiu investitor privat, m-aș uita extrem de atent în toată această zonă, pentru că realmente aici se poate dezvolta Bucureștiul. Acesta este aportul infrastructurii sustenabile pentru dezvoltarea unui oraș. Noua stație de metrou a fost construită în doi ani și dispune și de o parcare de tip park and ride cu 350 de locuri. Costul parcării este de 3 lei/zi, în intervalul orar șapte 07 -19", a spus Rareş Hopincă, prefect Municipiul Bucureşti. 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close