Antena 3 CNN Actualitate Parcări nu, panouri da. Primăria Capitalei cumpără mai întâi indicatoarele rutiere

Parcări nu, panouri da. Primăria Capitalei cumpără mai întâi indicatoarele rutiere

Parcări nu, panouri da. Primăria Capitalei cumpără mai întâi indicatoarele rutiere
Sursa foto: panou
29 Iun 2009   •   10:00

Nu avem încă parcări, dar cumpărăm indicatoare. Aşa pare să gândească Directoarea de la Administraţia Străzilor, Alina Roman, supranumită şi ?blonda de la străzi?. Potrivit Evenimentul Zilei, Roman vrea să cumpere panouri electronice pe care să fie afişate informaţii despre ambuteiaje şi locurile de parcare disponibile. Locuri de parcare fictive, în parcări promise, dar nerealizate. Bucureştiul ar urma să arate astfel ca oraşele occidentale, amănuntul esenţial, parcările, lipsind însă cu desăvârşire.

Mail mult, şi numărul indicatoarelor din Capitală este insuficient, în opinia angajatei Primăriei, deşi, întrebată de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei, ea a recunoscut că nu îl ştie exact. Astfel că primăria intenţionează să achiziţioneze indicatoare rutiere şi turistice, numai studiul pentru stabilirea amplasării acestora urmând să coste aproximativ 1,6 milioane de lei. Nici studiul pentru amplasarea panourilor pentru parcări nu va costa mai puţin, fiind evaluat la aproximativ 1,4 milioane de lei.

Încă din primăvara anului 2008, un consorţiu de şapte firme a fost autorizat să monteze indicatoare rutiere şi să traseze marcaje în valoare de 23 de milioane de euro. Actele au fost însă contestate, o dcizie a Curţii de Apel Bucureşti stabilind ilegalitatea acestora. Despre această situaţie Alina Roman a declarat că în cazul în care judecătorii decid ilegalitatea contractelor, acestea vor fi reziliate. Oare marcajele vor fi şterse şi va fi nevoie de altele noi?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primaria capitalei parcare loc de parcare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close