Antena 3 CNN Actualitate Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa: Numele şefului ANAF apare într-o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa: Numele şefului ANAF apare într-o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa: Numele şefului ANAF apare într-o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere
26 Feb 2011   •   16:08
UPDATE 16:50. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a confirmat faptul că desfăşoară o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere, iar în dosar apare şi numele şefului ANAF, Sorin Blejnar.

Şeful Fiscului a nimerit în mijlocul unei anchete penale privind o contrabandă de proporţii cu produse petroliere. Numele său apare într-un dosar în acest sens. Nu este, însă, singura sa problemă. Blejnar mai este acuzat de şeful Vămii Ploieşti că ar fi luat mită, dar neagă orice implicare în acest caz.

Cazul în care este implicat Sorin Blejnar a fost descoperit în anul 2009, în Constanţa. Dosarul în care apare numele său este o disjungere dintr-un alt dosar, ambele instrumentate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cauza urmărea modul în care o serie de firme-fantomă ar fi reuşit să intre în posesia unei mari cantităţi de produse petroliere, obţinând autorizaţii care le permiteau reprezentanţilor firmei să le comercializeze.

În acea perioadă Sorin Blejnar era comisar general adjunct al Gărzii Financiare, însă la data la care a fost citat, 16 septembrie 2009, era deja şef al Fiscului.

Preşedintele ANAF a declarat, însă, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, că nu a fost cercetat penal de cand este la conducerea instituţiei. El i-a răspuns astfel senatorului PSD Valer Marian.

Acuzaţiile la adresa lui Blejnar s-au înmulţit în ultima perioadă, odată cu declanşarea scandalului din vămi. Arătat cu degetul de şeful Vămii Ploieşti că ar fi luat mită, şeful Fiscului neagă orice implicare în acest caz.

Blejnar susţine că nu este regina corupţiei în vămi, aşa cum îl acuză tot mai mulţi dintre vameşii arestaţi. În plus, el a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsuri ca urmare a acuzaţiilor nedovedite din mass-media.

 


×
Subiecte în articol: fisc Sorin Blejnar ANAF mita dosar tribunal
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close