Antena 3 Actualitate Parchetul General deschide dosar penal cu privire la alegerile din 2009. Victor Ponta: „E o şmecherie a lui Lazăr ca să blocheze comisia”

Parchetul General deschide dosar penal cu privire la alegerile din 2009. Victor Ponta: „E o şmecherie a lui Lazăr ca să blocheze comisia”

24 Apr 2017   •   16:32
Parchetul General deschide dosar penal cu privire la alegerile din 2009. Victor Ponta: „E o şmecherie a lui Lazăr ca să blocheze comisia”

Parchetul General deschide dosar penal cu privire la alegerile din 2009, astfel că comisia parlamentară devine inutilă. Deschiderea unui dosar blochează înfiinţarea unei comisii parlamentare cu acelaşi scop, potrivit procedurilor legale.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege.

În cauză se efectueză cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, se arată în comunicatul Parchetului General. 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, luni, referitor la afirmaţiile lui Dan Andronic privind alegerile din 2009, că Ministerul Public a analizat cu atenţie discuţiile din spaţiul public şi luni va da un punct de vedere în cazul acestora.

Deputatul PSD Victor Ponta afirmă că o eventuală anchetare de către Parchetul General a alegerilor prezidenţiale din 2009 ar fi un "abuz" al procurorului Augustin Lazăr, care ar dori să blocheze ancheta parlamentară demarată în acest caz.

"Mie asta mi se pare un abuz şi o şmecherie tipică pentru modul... Ştiţi, domnul Lazăr e un şmecher, aşa, că îl cunosc acum de mult timp. E o şmecherie ca să blocheze comisia", a spus Ponta, cu privire la declaraţiile de luni ale lui Augustin Lazăr.

El consideră că ideea Parlamentului de a demara o anchetă este "foarte bună", pentru că Legislativul "trebuie să fie mai puternic şi mai respectat".


 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close