Antena 3 CNN Actualitate Parchetul General: Nu am avut la dosarul Colectiv înregistrarea video publicată astăzi. Am cerut-o IGSU

Parchetul General: Nu am avut la dosarul Colectiv înregistrarea video publicată astăzi. Am cerut-o IGSU

Parchetul General: Nu am avut la dosarul Colectiv înregistrarea video publicată astăzi. Am cerut-o IGSU
24 Oct 2019   •   13:40

Parchetul General anunţă că a solicitat joi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă înregistrarea video cu locul tragediei de la clubul Colectiv, apărută în presă, procurorii susţinând că nu au avut la dosar această înregistrare.

"Referitor la înregistrarea video difuzată în spaţiul public privitoare la tragedia petrecută în data de 30 octombrie 2015 în clubul 'Colectiv' din Bucureşti, având în vedere şi solicitările primite din partea mass-media referitoare la acest subiect, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză şi nici nu au avut cunoştinţă de existenţa acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr de şase persoane fizice şi două persoane juridice. Înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, referitoare la incendiul din clubul Colectiv", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Ziarul "Libertatea" a prezentat joi o înregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv, filmarea având aproape 21 de minute.

Jurnaliştii susţin că această înregistrare nu a fost făcută publică niciodată, filmarea fiind ţinută "ascunsă" de către ISU.

Înregistrarea ar fi fost furnizată jurnaliştilor de către un ofiţer de pompieri, care susţine că imaginile au fost văzute de un mic grup de ofiţeri superiori ISU şi nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloş, dar nici procurorilor care realizau ancheta în dosarul "Colectiv". 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Parchetul general
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close