Părintele Calistrat: "Mănăstirile nu sunt cluburi de homosexuali" - VIDEO

17 Aug 2017   •   09:53
Părintele Calistrat: "Mănăstirile nu sunt cluburi de homosexuali" - VIDEO

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a comentat pe contul său de Facebook scandalul în care este implicat Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

"Mănăstirile nu sunt cluburi de homosexuali, mănăstirile sunt locuri în care oamenii se duc și se roagă, iar când se întorc de acolo spun toți.. "Ce frumos a fost, ce bine m-am simțit!", spune părintele, care sfătuieşte presa să nu mai stea la Ușa Bisericii sau la Poarta Mănăstirii cu camera de filmat să păzească spatele călugărilor. 

"Să vină presa și sa stea să vadă cum se face o slujbă la miezul nopții după o zi de muncă, să vadă câtă muncă e și cum se fac câteva rânduri de Sfinte Liturghii noaptea, pentru cei adormiți, pentru cei bolnavi și pentru poporul care a plătit pomelnice! De ce nu vin să vadă cum se cosește o zi, cum se prășește o zi, cum se face mâncare într-o zi, cum trebuie să le faci pe toate și să nu mai rămână și cred, că după o zi de 12, 14 chiar 16 ore de osteneală, cu trei patru întreruperi de somn pentru rugăciune, dacă după toate astea îți mai vine a păcat, s-ar putea să fie o anomalie genetică!
Dar atâta timp cât nu cunoști interiorul și viața duhovnicească a unei mănăstiri, nu poți să arunci cu noroi! S-au învățat toți, fel și fel de oameni, să vină să-și dea cu părerea de preoți, de călugări, de maici, de episcopi și vorbesc la modul execrabil! Domnule, există o judecată a lui Dumnezeu, nu judecata ochilor pământești. Toți o avem!", scrie preotul pe contul său de Facebook. 

 

x close