Antena 3 CNN Actualitate Părintele Calistrat, mesaj pentru tineri: "Dacă ţineţi cont de aceste 3 lucruri, Dumnezeu vă stă la dispoziţie"

Părintele Calistrat, mesaj pentru tineri: "Dacă ţineţi cont de aceste 3 lucruri, Dumnezeu vă stă la dispoziţie"

Părintele Calistrat a oferit tinerei generații un ghid duhovnicesc pentru a regăsi calea spre Dumnezeu: "Şi online-ul, şi reţele sociale au fot făcute tot cu rânduiala lui Dumnezeu ca să ne adunăm", spune părintele.

Părintele Calistrat, mesaj pentru tineri: "Dacă ţineţi cont de aceste 3 lucruri, Dumnezeu vă stă la dispoziţie"
de Claudia Popovici    |    26 Dec 2021   •   21:15

Părintele Calistrat, considerat a fi duhovnicul tinerei generații, mai ales după ce a devenit foarte cunoscut în mediul online pentru predicile sale, a explicat de ce nu este bine să judecăm tinerii care azi au nevoie de îndrumare pentru a se reîntâlni cu Dumnezeu. Iată cum: 

„Eu am o părere pe care mi-o păstrez şi uneori este controversată în mintea unora și câteodată ireală în mintea altora.

Eu consider că nu există în momentul de față ceva atât de agresiv care să distrugă valorile morale creștinești. Tineretul care este educat bine din familia și părinții care sunt niște oameni adevărați din punct de vedere creștin acei copii sunt comoara și podoaba bisericii.

Noi împărtășim duminical 102 de copii mici. Vin 103 de tineri la biserică la liturghie vara când e cald sau iarna. Dar în general este 50-50. 

Cei între 18 și 30 de ani sunt în raport cu cei de 50-70 de ani nu a văzut vreodată un prag prea discrepant.

Poate or fi și tineri mai zburdalnici, pentru că așa ar fi frumos să le spunem să nu îi jignim dar care în sinea lor să știți că cred în Dumnezeu.

„Tinerii să ştie că buni sau răi România va fi în mâna lor"

Eu am văzut tot felul de băieți tatuați, cu cercei, cu haine rupte după moda veacului care atunci când vin și se apropie cu sfială zic: sărut mâna părinte ne Iertați de cum arătăm, dar să știți noi credem în Dumnezeu.

Iar eu le zic: sunt chiar convins că altfel nu erați aici.

Şi să știți că dacă îi abordezi frumos sunt atât politicoși, atât de inimoși, și aflu că știu și ce este psaltirea și că știu spună rugăciunea minții sau că spun Crezul, Psalmul 50, sau Tatăl Nostru. Ceea ce vă spun pare de râs dar este un mare adevăr", spune părintele Calistrat despre tânăra generație.

"Dumnezeu nu a venit să distrugă o generație sau să o  anihileze"

Oriunde ar fi pe fața pământului copilașii ăștia tineri ai noștri masă tânără, societatea de mâine, înlocuitorii acestui neam care o parte se sfârșește, o parte se pensionează, o parte este în ciclu de tranziție între și între să fie încredințat că buni sau răi România va fi în mâna lor.

Şi dacă vot ţine cont că Europa a fost creștină și valorile creștine au fundamentat cultura Europei, dacă vor înțelege că Dumnezeu stă la temelia tuturor lucrurilor.

„Dacă țineți cont de aceste 3 lucruri, Dumnezeu vă stă la dispoziție"

Avem trei texte care ne arată că nu trebuie să ne temem de nimic ce este în jurul nostru:

1. „Înțelegeți neamuri și vă plecați căci cu noi este Dumnezeu.
2. Îndrăzniți, Eu am biruit lumea. Eu nu am venit vreodată să judec lumea,ci să mântuiesc lumea. Pe cel ce vine la mine Eu nu-l dau afară. Eu vreau ca păcătosul să se întoarcă și să fie viu.

Şi cea mai importantă din toate:

3. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece

Dacă ei țin cont de aceste trei lucru Dumnezeu este viața lor la orice pas.

Poate că și atunci când își scot țigara aprinsă în mână, dacă le pare rău și cugetă în sinea lor Dumnezeu iartă.

Deci Dumnezeu nu a venit să distrugă o generație sau să o  anihileze. Să nu ne prindă moartea nepregătiți, asta este cel mai păcat. În rest să aibă nădejde că Dumnezeule le stă la dispoziție. Acest online, cum se cheamă YouTube sau Facebook tot din îngăduința lui Dumnezeu s-a făcut ca a văzut că lumea se adună mai mult în lumea asta materială şi a zis să facă ceva ca să ne adunăm", a mai spus părintele Calistrat în emisiunea Descoperiți de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close