Antena 3 CNN Actualitate "Părintele" transplantului, Irinel Popescu, dă în judecată Evenimentul zilei şi cere daune de 1.000.000 de lei

"Părintele" transplantului, Irinel Popescu, dă în judecată Evenimentul zilei şi cere daune de 1.000.000 de lei

"Părintele" transplantului, Irinel Popescu, dă în judecată Evenimentul zilei şi cere daune de 1.000.000 de lei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Noi 2012   •   07:25

Chirurgul Irinel Popescu dă în judecată ziarul Evenimentul zilei şi cere daune morale de 1.000.000 de lei, pentru un articol calomnios publicat la adresa lui.

Jurnaliştii de la acest cotidian au scris că Irinel Popescu ar fi prejudiciat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi că ar fi ajuns prin fraudă preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale.

În replică, Irinel Popescu susţine că există un raport al Curţii de Conturi pentru perioada el cât a condus CNAS, din care reisese clar că nu au existat ilegalităţi.

Medicul consideră că articolele publicate îi dăunează imaginii şi pun presiune pe anchetatori, în condiţiile în care nicio acţiune de cercetare la adresa lui nu a fost finalizată.

Evenimentul zilei a scris luni că reputatul chirurg Irinel Popescu a ajuns sub lupa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce raportul Curţii de Conturi arată că a prejudiciat Casa Naţională de Asigurări de Sănatate cu nu mai puţin de 3,5 milioane de euro.





×
Subiecte în articol: Irinel Popescu calomnie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close