Antena 3 CNN Actualitate "Când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni": Părintele Vasile Ioana, recomandări pentru vestimentaţia femeilor în Biserică

"Când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni": Părintele Vasile Ioana, recomandări pentru vestimentaţia femeilor în Biserică

Preotul Vasile Ioana a făcut o serie de recomandări legate de cum ar trebui să ne îmbrăcăm atunci când mergem la biserică. În acest sens el a dat exemplul unei studente care a atras atenţia enoriaşilor.

"Când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni": Părintele Vasile Ioana, recomandări pentru vestimentaţia femeilor în Biserică
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2023   •   21:14

Potrivit preotului Vasile Ioana atât vestimentația, dar mai ales comportamentul în biserică ar trebui să fie reţinut şi decent pentru scopul pentru care venim acolo.

"Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a declarat părintele Vasile Ioana, într-o emisiune de la ProTV.

"Când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni"

Cât despre vestimentație, părintele este categoric: femeile nu trebuie să vină cu fuste scurte ori bluze decoltate. În acest sens el a dat exemplul unei studente care a reuşit să capteze atenţia celor din jur prin hainele ei.   

Citeşte şi: Părintele Vasile Ioana, secretul pentru o viaţă împlinită: "Când pleacă pacea, pleacă și Dumnezeu"

"A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă.

În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”, a povestit părintele Vasile Ioana, în emisiunea "Vorbeşte lumea de la ProTv.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close