Antena 3 CNN Actualitate Părinţii unui bebeluş de 8 luni, mort după ce a fost plimbat între spitale, cer daune morale de 8 milioane de euro

Părinţii unui bebeluş de 8 luni, mort după ce a fost plimbat între spitale, cer daune morale de 8 milioane de euro

Părinţii unei fetiţe care a murit la opt luni, fără un diagnostic precis, dar după ce a fost plimbată între mai multe spitale, au dat în judecată trei unităţi spitaliceşti şi mai mulţi medici cărora le cer daune morale în valoare de opt milioane de euro.

Părinţii unui bebeluş de 8 luni, mort după ce a fost plimbat între spitale, cer daune morale de 8 milioane de euro
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    29 Apr 2021   •   12:44

Totul s-a întâmplat la Vâlcea, în anul 2017, iar procesul deschis la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a fost declinat în favoarea Tribunalului Bucureşti, fiind începutul unui proces care se anunţă de durată.

Totul a început cu o febră mare

Mama copilului spune că fetiţa s-a născut sănătoasă, iar problemele au început la vârsta de 8 luni, cu febră mare. După ce a consultat medicul pediatru, femeii i s-a spus că fetiţa "este perfect sănătoasă" şi "face febră pentru că îi ies dinţişorii".

Apoi, starea copilului s-a înrăutăţit, a făcut diaree, iar mama a contactat din nou medicul pediatru care i-a spus să stea liniştită. După cinci zile, femeia a mers cu copilul la alt medic care o suspecta de hepatită. 

La spital, i s-a spus că nu ar avea hepatită şi nu a internat-o pentru că era plin de cazuri de rujeolă. În plus, analizele arătau că nu are hepatită.

Într-un final, mama a ajuns cu fetiţa la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, unde i s-au făcut noi analize, iar părinţilor li s-a spus că fetiţa este suspectă de septicemie.

După 10 zile de plimbat între spitale, fetiţa a murit

După 10 zile de la primele simptome şi plimbat între spitale, fetiţa de opt luni a murit, pe 22 septembrie 2017, la Institutul Matei Balş. Ulterior, medicul curant le-a transmis părinţilor că, de fapt, copila nu a avut nici septicemie, ci ar fi murit de o malformaţie la inimă.

Părinţii fetiţei au făcut plângere penală, iar în trei ani au fost întocmite două rapoarte de expertiză. Acum, procesul va continua la Tribunalul Bucureşti.
 

×
Subiecte în articol: daune morale bebelus Valcea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close