Antena 3 CNN Actualitate Părinţi din Bihor condamnaţi la închisoare, după ce şi-au retras cei patru copii de la şcoală

Părinţi din Bihor condamnaţi la închisoare, după ce şi-au retras cei patru copii de la şcoală

Doi părinţi din Bihor au fost condamnaţi la patru luni de închisoare după ce şi-au retras cei patru copii de la şcoală şi i-au înscris la un program de homeschooling din SUA, care nu este recunoscut în România.

de Gabriela Mladin    |    10 Mai 2024   •   14:47

Părinții, deși au doar opt și 12 clase, și nici o pregătire în domeniul pedagogic, au susținut în fața anchetatorilor că vor să îi ferească pe copii de internet și nu sunt de acord cu ce se predă la școală. 

Părinții din localitatea Bradca, județul Bihor, au fost trimiși în judecată anul trecut pentru împiedicare a accesului la învățământul general obligatoriu. 

În toamna anului 2021, cei doi și-au retras de la școală copiii cu vârste de opt, 10, 11 și 13 ani și i-au înscris la un program de homeschooling din Statele Unite ale Americii, care nu este recunoscut în România. 

Părinții care aveau opt și, respectiv, 12 clase și nicio pregătire în domeniul pedagogic au susținut în fața procurorilor că vor să îi țină departe de pericolele de pe internet pe copii și că nu sunt de acord cu ceea ce se predă la școală. 

Anchetatorii au stabilit, cu ajutorul evaluărilor psihologilor, că cei patru copii au mari lacune educaționale.

Curtea de Apel din Oradea a decis ca părinții minorilor să fie condamnați la patru luni de închisoare cu suspendare și i-au obligat la 40 de zile de muncă în folosul comunității, iar dacă refuză în continuare să își reînscrie copiii la școală, vor ajunge la închisoare.

Decizia este definitivă.

 

 


 

×
Parteneri
Ultima imagine cu cei 3 români în Italia, înainte de a fi înghiţiţi de ape
x close