Antena 3 CNN Actualitate Părinții care stau acasă cu copiii vor primi doar o parte din bani în luna aprilie

Părinții care stau acasă cu copiii vor primi doar o parte din bani în luna aprilie

Potrivit legii, părinții care aleg să stea acasă cu copiii după ce școlile și grădinițele au fost închise în contextul prevenirii și combaterii coronavirusului vor primi 75% din salariul de bază, însă nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Guvernul a decis, însă, să facă o excepție prin care, în luna aprilie, părinții să primească doar o parte din bani.

Părinții care stau acasă cu copiii vor primi doar o parte din bani în luna aprilie
Sursa foto: pixabay.com
23 Mar 2020   •   11:22

Potrivit Art. 1 din HG 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020, în cazul închiderii temporare a unităților de învățământ, ”se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ, în temeiul Legii nr.

19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, și al Decretului nr.

195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare”, scrie pressalert.ro.

Având în vedere că vacanța de primăvară este stabilită pentru perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020, părinții care stau acasă nu vor primi bani pentru această perioadă. 

×
Subiecte în articol: parinti indemnizatie aprilie stau acasa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close