Antena 3 Actualitate Părinţii şi elevii, implicaţi în Bacalaureatul din 2013: Pot face propuneri, menţiuni şi sugestii

Părinţii şi elevii, implicaţi în Bacalaureatul din 2013: Pot face propuneri, menţiuni şi sugestii

de Antena3.ro    |    20 Iun 2012   •   16:51
Părinţii şi elevii, implicaţi în Bacalaureatul din 2013: Pot face propuneri, menţiuni şi sugestii
Sursa foto: Foto: Mediafax

Părinţii şi elevii pot face propuneri, menţiuni şi sugestii referitoare la Bacalaureatul din 2013, informează Mediafax. Totuşi, acest lucru se poate întâmpla numai după ce persoanele interesate vor răspune altor cinci întrebări legate de examenul de anul viitor, arată chestionarul pentru consultarea liceenilor trimis de Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare.
   
Chestionarul privind structura examenului de bacalaureat începând cu 2013, la întrebările căruia vor răspunde elevii şi părinţii, a fost trimis de Ministerul Educaţiei, marţi, inspectoratelor şcolare judeţene, datele urmând să fie centralizate până la 26 iunie. Documentul vizează două categorii de respondenţi, respectiv elevi şi părinţi, şi cuprinde şase întrebări.
   
Pentru început, chestionarul prezintă structura Bacalaureatului din 2012. Apoi, elevii trebuie să precizeze, filiera, specializarea sau profilul pe care îl urmează.
   
La punctul 2, elevii vor spune dacă ar fi de acord ca examenul din 2013 să se desfăşoare după structura celui din 2012. Dacă vor fi de acord ca Bacalaureatul din 2013 să fie identic cu cel din 2012, atunci  vor trece direct la întrebarea 6, unde vor menţiona orice altă propunere, sugestie sau observaţie referitoare la structura examenului de bacalaureat începând cu 2013.
   
În cazul în care răspunsul va fi negativ, atunci liceeni vor răspunde în funcţie de filieră. Astfel, pentru filiera tehnologică, liceeni vor spune dacă sunt de acord ca la proba E să se adauge, la lista deja în vigoare, o probă scrisă din modulele specifice domeniului de pregătire.
   
Apoi, pentru filiera vocaţională, liceenii trebuie să spună dacă sunt de acord ca la proba E să se adauge, la lista în vigoare, o probă scrisă sau o probă practică specifică profilului sau specializării.  Liceenii de la filiera teoretică vor menţiona ce propuneri de modificare a bacalaureatului au.
   
La ultimul punct, toţi liceenii vor menţiona orice alte propuneri, sugestii sau observaţii referitoare la structura examenului de bacalaureat începând cu 2013.
   
Datele din chestionare vor fi centralizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, transmise inspectoratelor şcolare judeţene şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care le vor integra într-un raport final şi le vor pune la dispoziţia Ministerului Educaţiei până la 26 iunie. La nivelul fiecărui liceu, chestionarele vor fi arhivate pentru o perioadă de cel puţin un an şcolar, a precizat sursa citată.
   
Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a transmis, marţi dimineaţă, Consiliului elevilor că modificarea examenului de bacalaureat se va face doar dacă ei doresc acest lucru.

Reprezentanţii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucureştene s-au pronunţat, săptămâna trecută, pentru păstrarea actualei formule de desfăşurare a bacalaureatului, potrivit votului informal exprimat la o întâlnire de consultări pe această temă cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
   
Potrivit Legii educaţiei, adoptată în mandatul ministrului Daniel Funeriu, bacalaureatul diferenţiat ar urma să intre în vigoare din 2016, adică începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şolar 2012-2013.
   
Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar au cerut USL, printr-o scrisoare deschisă, modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, pentru a nu se repeta "rezultatele dezastruoase" de anul trecut.
   

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close