Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii cu record la stat degeaba

Parlamentarii cu record la stat degeaba

Parlamentarii cu record la stat degeaba
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Oct 2015   •   08:46

Oricine doreşte să vadă pentru ce îi plăteşte pe parlamentari poate să intre pe site-urile camerelor Deputatilor şi Senatului şi sa verifice activitatea parlamentară. O să descoperiţi că există parlamentari care au o vechime de 23 de ani, dar nu şi-au pus semnătura pe nicio lege adoptată de Parlament.

Deputatul Slavomir Gvozdenovici, din partea minorităţii sârbe, este în Parlament de 20 de ani, cu 5 mandate la activ. În tot acest timp, a avut 33 iniţiative legislative, deci nici măcar două pe an, dar se poate lauda cu "performanţa" de 8 legi promulgate. Deci, cam una la trei ani.

Două legi în trei ani de mandat. Cu asta s-a remarcat deputatul Costica Canacheu. El este însă deputat la al 5-lea mandat, de 17 ani în Parlamentul României. Dacă ne uităm la sinteza legislaturii, vedem că deputatul a reuşit performanţa de a avea cam o lege promulgată pe an. Iniţiative a avut, dar probabil zac, uitate prin sertare.

Şi deputatul Gheorghe Firczak se afla la al patrulea mandat, fiind de 15 ani în Parlament. Până acum a venit cu ceva mai multe iniţiative, 40, din care doar 8 au fost promulgate.

Deputatul Antal Istvan, deşi este veteran, cu o experienţă de 23 de ani în Parlamentul României a reuşit până acum să îşi pună semnatura pe doar 11 legi care au intrat în vigoare. La capitolul avere, însă, deputatul stă bine. Deţine 5 terenuri în Harghita, Braşov şi Covasna, 2 imobile în Braşov, şi unul în Odorheiul Secuiesc. Istvan are o bibliotecă persoanală cu peste 6.000 de cărţi, în valoare de 14.000 de euro, dar şi 12 tablouri, ce valorează în jur de 6.000 de lei.

În total, Parlamentul României are 550 de senatori şi deputaţii. Toţi aceştia ne costă anual 345 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: parlamentari Camera Deputatilor
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close