Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii joacă ping-pong cu pensiile românilor. Grupa 1 de muncă, amânată de deputaţi

Parlamentarii joacă ping-pong cu pensiile românilor. Grupa 1 de muncă, amânată de deputaţi

Parlamentarii joacă ping-pong cu pensiile românilor. Grupa 1 de muncă, amânată de deputaţi
Sursa foto: Foto: Antena 3
28 Noi 2013   •   11:58

Parlamentarii fac din nou ping-pong cu pensiile românilor. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a retras de pe ordinea de zi proiectul referitor la pensiile de gradul 1 de muncă.

Până nu se semnează acordul cu Fondul Monetar Internaţional, legea nu poate fi adoptată, spun deputaţii din Biroul permanent.

Legea, care îi vizează pe cei care lucrează în condiţii deosebite şi care a fost anunţată ieri cu mare fast la Comisia de Muncă, ar permite ieşirea mai devreme la pensie.

Reprezentanţii FMI au spus că legea ar putea să aducă presiune prea mare pe bugetul din 2014 şi că nu sunt de acord cu această măsură.

Ce spune ministrul Muncii:


Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, că susţine proiectul prin care cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme

"Susţin această iniţiativă legislativă, pentru că este vorba de o discriminare şi orice discriminare trebuie reparată, însă modul în care se va face această reparaţie, modul în care va fi aprobată şi forma în care va fi aprobată va fi la latitudinea parlamentarilor", a afirmat Câmpeanu.
   
Ea a adăugat că nu a făcut nicio declaraţie potrivit căreia FMI s-ar opune acestei iniţiative legislative şi nici nu a fost contactată de reprezentanţii FMI în acest scop şi nici nu a declarat că se opune iniţiativei legislative.



×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close