Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii, plimbări scumpe pe banii românilor. Ce ţări exotice au vizitat aleşii

Parlamentarii, plimbări scumpe pe banii românilor. Ce ţări exotice au vizitat aleşii

Parlamentarii, plimbări scumpe pe banii românilor. Ce ţări exotice au vizitat aleşii
11 Aug 2015   •   09:40

Parlamentarii au cheltuit aproximativ 320 000 de euro în primele 5 luni ale acestui an pentru deplasări externe. Cele mai căutate destinaţii au fost Statele Unite ale Americii, Franţa şi Belgia. Deputaţii şi senatorii au vizitat însă şi locuri exotice, precum Vietnam sau Etiopia.

Cea mai scumpă deplasare a fost făcută de deputaţi. Aceştia au plătit 27 000 de euro pentru 10 zile în Vietnam. Delegaţia formată din patru parlamentari a participat în perioada 27 martie - 1 aprilie la Uniunea Interparlamentară. La aceeaşi întrevedere a participat şi un senator, pentru care parlamentul a plătit 6 000 de euro. 

Tot în martie, o delegaţie formată din 4 persoane a participat la o vizită oficială a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în Canada. Deplasarea, care s-a întins pe durata a 4 zile, a costat 20 000 de euro.

Deputaţii s-au mai plimbat în Fanţa, unde au plătit pentru 5 zile 17 000 de euro, dar şi în Statele Unite ale Americii, deplasare pentru care s-au cheltuit 11 000 de euro.

La Senat, cea mai scumpă deplasare a fost în Belgia, acolo unde 5 senatori au participat la o întrevedere cu oficiali ai Uniunii Europene. Deplasare pentru o singura zi a delegaţiei, a costat 10 000 de euro.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close