Antena 3 Actualitate Parlamentarii şi-au votat noul statut. Aleşii îşi vor pierde mai greu mandatul

Parlamentarii şi-au votat noul statut. Aleşii îşi vor pierde mai greu mandatul

de S.T.    |    13 Feb 2013   •   11:34
Parlamentarii şi-au votat noul statut. Aleşii îşi vor pierde mai greu mandatul

Comisia parlamentară pentru statutul senatorilor şi deputaţilor a operat, miercuri, modificările propuse la raportul iniţial asupra Statutului parlamentarilor.

Termenul în care raportul ANI privind o situaţie de incompatibitate poate fi contestat de către cel vizat a fost majorat de la 15 la 45 de zile.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a anunţat că termenul de 45 de zile pentru contestarea raportului ANI a fost instituit printr-un caracter derogatoriu de la Legea ANI, doar în cazul parlamentarilor.
   
Chiuariu a precizat că, după expirarea termenului de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta raportul ANI privind situaţia de incompatibilitate, senatorul sau deputatul îşi va pierde mandatul în situaţia în care nu contestă în instanţă raportul ANI.
   
Începând cu data luării la cunoştinţă a raportului ANI sau cu anunţul în plenul Camerei respective curge termenul de 45 de zile pentru contestarea raportului ANI în instanţă, a mai explicat senatorul PNL.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close