Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul a respins creşterea pensiei minime, propusă de PSD

Parlamentul a respins creşterea pensiei minime, propusă de PSD

Parlamentul a respins creşterea pensiei minime, propusă de PSD
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    13 Dec 2011   •   19:54

Parlamentul a respins un amendament la buget propus de PSD, prin care valoarea pensiei minime ar fi crescut de la 350 la 400 de lei. Argumentul hotărâtor a venit de la ministrul Finanţelor: bugetul nu-şi permite această cheltuială. Opoziţia susţine că numărătoarea voturilor a fost una în practica deja obişnuită: au votat mai mulţi parlamentari decât cei prezenţi în sală.

Toate cele 48 de articole ale proiectului de buget de stat pe 2012 au fost adoptate, marţi, de parlamentari, urmând să se dezbată anexele, care reprezintă bugetele ministerelor.

Amendamentele Opoziţiei au fost respinse de senatori şi deputaţi, singurele amendamente care au fost acceptate fiind două amendamente ale comisiilor de buget-finanţe care vizează redistribuiri de sume.

Deputaţii şi senatorii vor dezbate în această săptămână proiectul bugetului de stat pe anul 2012 până la ora 21.00 zilnic, au stabilit, luni, Birourile Permanent ale celor două Camere legislative, votul final urmând a fi dat joi, probabil la ora 20.00

×
Subiecte în articol: parlament amendament buget
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close