Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul European îndeamnă statele UE să recunoască Kosovo

Parlamentul European îndeamnă statele UE să recunoască Kosovo

Parlamentul European îndeamnă statele UE să recunoască Kosovo
19 Apr 2013   •   12:57

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie prin care îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa Kosovo să facă acest lucru cât mai curând, conform site-ului instituţiei.
   
Rezoluţia se referă la progresele înregistrate de Kosovo în parcursul spre integrarea europeană şi a fost elaborată de raportorul Ulrike Lunacek.
   
Documentul, adoptat cu o largă majoritate de eurodeputaţi, evidenţiază perspectiva europeană clară a Kosovo şi îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa fostei provincii sârbe să facă acest lucru cât mai rapid.
   
Joi dimineaţă, PE a adoptat o rezoluţie privind situaţia Serbiei, îndemnând Consiliul European să confere Serbiei un termen clar pentru începerea negocierilor în vederea integrării europene. Cele două rezoluţii intervin în contextul în care negocierile dintre Serbia şi Kosovo privind normalizarea relaţiilor stagnează.
   
Cinci din cele 27 de state membre UE nu recunosc independenţa Kosovo: România, Spania, Grecia, Slovacia şi Republica Cipru.
   

×
Subiecte în articol: Kosovo
Parteneri
Horoscop rune 27 martie-2 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close