Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul României, spart noaptea trecută! Poliţiştii sunt la faţa locului în aceste momente

Parlamentul României, spart noaptea trecută! Poliţiştii sunt la faţa locului în aceste momente

Parlamentul a fost spart noaptea trecută de hoţi, infracţiunea fiind descoperită în urmă cu puţin timp. Oamenii legii sunt chiar acum la sediul Legislativului românesc, pentru a preleva probe şi a stabili condiţiile în care a avut loc infracţiunea.

Parlamentul României, spart noaptea trecută! Poliţiştii sunt la faţa locului în aceste momente
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Vasile Marcu    |    Roxana Ciucă    |    27 Dec 2021   •   12:18

La sediul Parlamentului o echipă de poliţişti face investigaţii la momentul transmiterii acestei ştiri. Oamenii de ordine încearcă să îşi dea seama cât de amplă a fost această spargere care a avut loc în cursul nopţii trecute. Potrivit unor surse parlamentare, s-ar fi ajuns în mai multe birouri. Deocamdată nu au fost făcute reţineri, dar poliţiştii suspectează că această spargere vine după ce în cursul săptămânii trecute mai multe zeci de persoane au reuşit să intre în curtea Parlamentului, după mitingul care a avut loc în zonă. 

La faţa locului se află şi angajaţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, care verifică birourile parlamentare. 

Din primele informaţii se pare că s-a pătruns pe la intrarea principală de la Senat şi nu cea de la Cameră. Poliţiştii şi anchetatorii aflaţi la sediul Parlamentului merg din etaj în etaj şi verifică fiecare încăpere pentru a vedea până unde au ajuns hoţii. 

Update 12:22 Un irlandez beat, plecat de la o petrecere, a sărit gardul Parlamentului, a spart un geam de la demisol şi când sa intre, l-a prins SPP-ul care a alertat Sectia 17 de Poliţie.

La audieri, suspectul era într-o stare avansată de ebrietate şi nu a reuşit să spună ce căuta la Parlament. El repeta continuu că a fost la o petrecere şi se îndrepta spre hotel, neştiind cum a ajuns la sediul senatorilor şi deputaţilor români.

"În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate. 

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul." - a anunţat Jandarmeria într-un comunicat de presă.

Pe numele irlandezului a fost deschis un dosar penal pentru Distrugere și Violarea sediului profesional. 

Update 12:35 Tânărul beat care a intrat în Parlament se află la Secţia 17 Poliţie. Sunt şanse foarte mari să fie reţinut şi apoi prezentat în faţa procurorilor cu propunerea de arestare preventivă. Se pare că la acest moment aşteaptă sosirea avocatului său din oficiu. La secţie a ajuns şi procurorul de caz, urmând să aibă loc audierile. 

Deocamdată cei de la SPP nu vor să dea prea multe detalii cu privire la ceea ce s-a întâmplat, ei neacoperind foarte bine teritoriul pe care ar fi trebuit să îl protejeze, arată sursele Antena 3. 

Irlandezul ar fi fost prins chiar la momentul când a spart geamul şi nu ar fi intrat efectiv în incinta Parlamentului.

Informaţiile sunt contradictorii, revenim cu detalii pe măsură ce vor apărea.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close