Antena 3 CNN Actualitate Particule radioactive de la Fukushima descoperite în zăpada din Munţii Ceahlău

Particule radioactive de la Fukushima descoperite în zăpada din Munţii Ceahlău

Particule radioactive de la Fukushima descoperite în zăpada din Munţii Ceahlău
Sursa foto: Foto: infopensiuni.ro
13 Apr 2011   •   20:20
Particule radioactive de la Fukushima au ajuns în zăpada de pe Ceahlău. Toate laboratoarele din ţară monitorizează permanent nivelul de radiaţii.

Premierul Emil Boc a cerut în şedinţa de Guvern de astăzi date complete despre situaţia din ţară. L-a chemat la Palatul Victoria şi pe directorul Institutului de Fizică Nucleară.

Concentraţia de iod descoperită pe vârful Toaca din Munţii Ceahlău este de 1.000 de ori mai mică decât limita admisă. Urme de iod radioactiv au fost descoperite astăzi şi în vestul, dar şi în estul ţării, în apa de ploaie.

Iodul radioactiv, spun specialiştii, poate ajunge în laptele provenit de la animalele care pasc iarba udată de picăturile de ploaie amestecate cu particule radioactive.

Şi Organizaţia Meteorologică Mondială a intrat în alertă. Centrele Meteorologice Regionale sunt de acum obligate să facă prognoze ale dispersiei norului redioactiv, după ce ieri Agenţia japoneză pentru Siguranţa Nucleară a ridicat la nivelul maxim accidentul nuclear de la centrala Fukushima, plasându-l la acelaşi nivel de gravitate cu explozia de la Cernobîl.
 

×
Subiecte în articol: Fukushima riscuri specialisti
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close