Antena 3 CNN Actualitate Partidul Civic Maghiar: Ţinutul Secuiesc a existat şi va rămâne

Partidul Civic Maghiar: Ţinutul Secuiesc a existat şi va rămâne

Partidul Civic Maghiar: Ţinutul Secuiesc a existat şi va rămâne
03 Feb 2009   •   03:02

Preşedintele Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, iese la atac după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat la Budapesta că nu se pune problema unei autonomii teritoriale în România.
El a declarat că formaţiunea sa nu va renunţa la dezideratul privind autonomia teritorială, adăugând că Ţinutul Secuiesc va exista şi atunci când aceia care se pronunţă împotriva autonomiei sale nu vor mai fi politicieni.
Astfel, Kulcsar Terza Jozsef a declarat că autonomia este un drept fundamental al omului, şi nu preşedintele Traian Băsescu este cel în măsură "să dea sau nu" autonomia Ţinutului Secuiesc.
"Domnul preşedinte Băsescu azi este un politician, mâine poate nu, dar Ţinutul Secuiesc a existat întotdeauna, este şi va rămâne", a afirmat Kulcsar Terza, citat de Mediafax.
De asemenea, liderul PCM Covasna a subliniat că partidul pe care îl reprezintă nu renunţă la dezideratul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, amintind că foarte multe consilii locale din secuime au adoptat deja hotărâri privind organizarea referendumului local pe tema autonomiei.
"Suntem pe un drum bun, nu vom renunţa la acest deziderat vis-a-vis de autonomia Ţinutului Secuiesc şi nu considerăm că nu poate fi obţinută", a conchis sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tinutul secuiesc autonomie teritoriala
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close