Antena 3 CNN Actualitate Pasajul Basarab bate recorduri: Va fi cel mai lat din Europa şi printre cele mai lungi

Pasajul Basarab bate recorduri: Va fi cel mai lat din Europa şi printre cele mai lungi

Pasajul Basarab bate recorduri: Va fi cel mai lat din Europa şi printre cele mai lungi
Sursa foto: Foto: Antena 3
02 Noi 2010   •   20:45

Când vom sta în maşină, blocaţi în trafic, pe pasajul Basarab, vom avea la ce să ne gândim. Nu stăm pe un pod oarecare, ci pe unul dintre cele mai mari din Europa. Va fi cel mai lat de pe continent şi unul dintre mai lungi. 

Din aer se vede cel mai bine. Pasajul Basarab şerpuieşte prin mijlocul Capitalei de-a lungul a doi kilometri. De peste Dâmboviţa, de la bulevardul Vasile Milea pânã la intersecţia Căii Griviţei cu Nicoale Titulescu.

La sol, structura de metal a fost aşezată cu grijă. Dar, încă se mai lucrează. Se lucrează, ce-i drept cu întreruperi din 2008, când a fost pus primul cancioc de beton. Când va fi gata, pasajul Barasarb va intra direct în top.

Structura masivã de metal are 42 de metri de la o latură la alta, ceea ce îl face cel mai lat pod din Europa. Se sprijină pe doi piloni de 80 de metri înălţime, conectaţi la 3.000 de cabluri capabile să-i susţinã structura masivã de metal. Iar ca să fie cel mai rezistent, în structura sa au intrat 76 de mii de metri cubi de betoane armate.

Edilii spun cã o dată inaugurat pasajul Basarab, o călătorie cu maşina din Drumul Taberei până la Piaţa Victoriei nu ne va lua mai mult de 20 de minute.

 


×
Subiecte în articol: Pasajul Basarab
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close